Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Κατέκρινε τις κοινωνικές αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Κατέκρινε τις κοινωνικές αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σημείωσε ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σενάριο όμως που θα αποτελέσει «πλήγμα στην ευρωπαϊκή τιμή της χώρας αλλά και στο ίδιο το ευρώ».

«Το ΔΝΤ θα μας δάνειζε μεν φθηνότερα, αλλά θα μας επέβαλε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά εναντίον των οποίων ήδη εξεγειρόμαστε και δεν θα μας ευχόταν καν και καλό κουράγιο», πρόσθεσε.Χαρακτήρισε «οδυνηρά», «άδικα», αλλά «αναπόφευκτα» τα νέα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ωστόσο κατέκρινε τις κοινωνικές αντιδράσεις γιατί, όπως είπε, πλήττουν την εθνική οικονομία.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ισχυρίστηκε ότι μετά από δεκαετίες ατολμίας και ολιγωρίας τα οικονομικά μέτρα ήταν αναπόφευκτα για την ανόρθωση του τόπου και συμπλήρωσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση τώρα «να τολμήσει τις αναγκαίες αλλαγές προοπτικής...Είναι ουσιαστικά αυτές οι εξαγγελίες που ακούσαμε στην αρχή για θεσμικές αλλαγές που θα επιφέρουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον περιορισμό της σπατάλης».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ αναφορικά με την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις. «Η ευελιξία της εργασίας έχει εφευρεθεί και έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική Ευρώπη... επειδή διευκολύνει τους εργαζόμενους και αυξάνει την απασχόληση μεσοπρόθεσμα. Δεν είναι ελευθερία του εργοδότη στην αυθαιρεσία», ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο