Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Ορκίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας για την δεύτερη θητεία

Ορκίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας για την δεύτερη θητεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στην Ολομέλεια της Βουλής και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ορκίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας για την δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παρουσία αγημάτων, ο κ. Παπούλιας ξεκίνησε από το Προεδρικό Μέγαρο για την Βουλή, όπου αποδόθηκαν τιμές και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής τον υποδέχθηκαν στην δυτική είσοδο (αυτήν του Αγνώστου Στρατιώτη) και τον οδήγησαν στην αίθουσα, όπου έγινε η δέηση και ο όρκος.

Μετά τον νενομισμένο όρκο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας και ο κ. Παπούλιας χαιρέτισε τους αρχηγούς των κομμάτων.
«Άξιος» ακούστηκε από διάφορους βουλευτές που τον χειροκροτούσαν όρθιοι, ενώ στα θεωρία βρισκόταν η σύζυγος του Προέδρου, οι δύο από τις τρεις κόρες του και οι εγγονούλες του, που παρακολουθούσαν συγκινημένες.

H τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τα συγχαρητήρια της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας, την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στις 11:30.
Σημειώνουμε πως με 266 ψήφους στις 3 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπούλιας έγινε ο τρίτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέχθηκε για δεύτερη φορά (μετά τους κ.κ. Καραμανλή και Στεφανόπουλο).






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο