Αρχική | Τράπεζες | Διεθνείς Τράπεζες | Οι υπαίτιοι της κατάρρευσης της Lehman Brothers

Οι υπαίτιοι της κατάρρευσης της Lehman Brothers

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στην κατάρρευση της Lehman Brothers, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι JP Morgan Chase και Citigroup, απαιτώντας μεγαλύτερες εγγυήσεις και αλλάζοντας τους όρους με τους οποίους τις προσέφεραν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα αμερικανικού δικαστηρίου.

"Οι εγγυήσεις που ζητούσαν οι πιστωτές της Wall Street είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ρευστότητα της Lehman", σχολιάζει ερευνητής της χρεοκοπίας, σε έκθεσή του 2.200 σελίδων που κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο του Μανχάταν.

"Η ρευστότητα της Lehman αποτελεί κύριο άξονα των αιτιών κατάρρευσης της Lehman Brothers", σχολιάζει ο Anton Valukas.
Ο πρώην CEO της Lehman Richard Fuld και ο πρώην οικονομικός της διευθυντής Erin Callan, έδωσαν σύμφωνα με τον Valukas ελλιπή στοιχεία σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ συγκεκριμένα ο Fuld χαρακτηρίστηκε "ιδιαίτερα αμελής".

Ο ερευνητής της υπόθεσης της Lehman αναφέρθηκε επίσης στην μεταβίβαση των κεφαλαίων της τράπεζας στην Λατινική Αμερική στην Barclays, κίνηση την οποία χαρακτήρισε "ανάρμοστη".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr