Αρχική | Οικονομία | Διεξαγωγή έρευνας ζητάνε τέσσερεις χώρες

Διεξαγωγή έρευνας ζητάνε τέσσερεις χώρες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διεξαγωγή έρευνας ζητάνε τέσσερεις χώρες

Διεξαγωγή έρευνας για τις παρεμβάσεις κερδοσκόπων κατά τη διαπραγμάτευση credit default swaps (CDS) επί κρατικών ομολόγων χωρών της ΕΕ, καθώς και την εξακρίβωση τυχόν κατάχρησης από μέρους των αγορών, ζητούν η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο, με κοινή τους επιστολή προς τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Ισπανό προεδρεύοντα  Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο.
Επιπλέον, στην επιστολή που υπογράφεται από τους ηγέτες των εν λόγω χωρών ζητούν επίσης να ενισχυθεί η διαφάνεια στην αγορά παραγώγων.

Παράλληλα σύμφωνα με δήλωση του κ Μπαρόζο η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλει προτάσεις για τα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου στα κρατικά ομόλογα και να εξετάσει την πιθανότητα απαγόρευσης των κερδοσκοπικών πωλήσεων. Πρόκειται περί των λεγόμενων «γυμνών» CDS, δηλαδή  συμβολαίων χωρίς ο πωλητής να έχει στη διάθεσή του το προϊόν.

«Πρέπει να αποτρέψουμε κερδοσκοπικές κινήσεις που προκαλούν τόση αβεβαιότητα στην αγορά ώστε οι τιμές να μην παρέχουν πλέον ακριβή πληροφόρηση και η χρηματοδότηση μιας χώρας να φθάνει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής οι κ.κ. Παπανδρέου, Μέρκελ, Σαρκοζί και Γιούνκερ, και καταλήγουν: «Για το λόγο αυτό προτείνουμε θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έρευνα για τον ρόλο και τις επιπτώσεις των κερδοσκοπικών πρακτικών σε σχέση με τις συναλλαγές CDS σε κρατικά ομόλογα ευρωπαϊκών χωρών».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο