Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Η ελληνική κοινωνία μπορεί να αφομοιώσει τα μέτρα;

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να αφομοιώσει τα μέτρα;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο καθηγητής οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης δήλωσε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι  θα χρειαστούμε επιπρόσθετα μέτρα γιατί τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των προβλεπομένων, δεν ξέρω κατά πόσο η ελληνική κοινωνία μπορεί να αφομοιώσει αυτά τα μέτρα
«Μιλάμε για χρόνια και όχι για μήνες κρίσης και θα πρέπει να το κατανοήσει αυτό η κοινωνία» πρόσθεσε.

Ο κ. Χιόνης σημείωσε ότι ορθώς πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας. «Ακόμη και αν το Μάιο και τον Απρίλιο εξασφαλίσουμε ρευστότητα με δανεισμό το καλοκαίρι και του χρόνου τι θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε.

«Αυτό που χρειάζεται εγγύηση υπερεθνικού ή εθνικού οργανισμού για να δανείζεται η Ελλάδα με ικανοποιητικό επιτόκιο. Η Κομισιόν δεν έχει τους ανάλογους πόρους. Το spread Γερμανίας – Ελλάδας κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει» επισήμανε.

Για το γεγονός ότι τα spreads δεν μειώθηκαν ικανοποιητικά μετά τις συναντήσεις Παπανδρέου με τους κ. Σαρκοζί, Μέρκελ και Ομπάμα ο καθηγητής τόνισε ότι «οι αγορές δεν καταλαβαίνουν από λόγια, καταλαβαίνουν από έργα. Κάποιοι έχουν επιφυλάξεις ότι οι συναντήσεις και οι δηλώσεις στήριξης θα μετουσιωθούν σε ρευστότητα για την Ελλάδα».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο