Αρχική | Ελλάδα | Ζημιές σε έξι καταστήματα, 4 ξενοδοχεία, και τρεις τράπεζες

Ζημιές σε έξι καταστήματα, 4 ξενοδοχεία, και τρεις τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ζημιές σε έξι καταστήματα, 4 ξενοδοχεία, και τρεις τράπεζες

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Αθηνών περνούν σήμερα εννέα άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χτεσινών συλλαλητηρίων, καθώς θεωρούνται υπέυθυνοι για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα του κέντρου. Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα επτά, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε έξι καταστήματα, 4 ξενοδοχεία, τρεις τράπεζες και δύο οχήματα, ενώ τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί.

Η αφετηρία των συγκρούσεων δόθηκε στη συμβολή των οδών Στουρνάρη με την Πατησίων και επεκτάθηκε προς τα Χαυτεία και τη Σταδίου. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε  με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας πολίτης.

Νωρίτερα, οι νεαροί αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να επιτεθούν στο κατάστημα «Πλαίσιο», στα Εξάρχεια, προσπαθώντας να ανεβάσουν τα ρολά. Στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Πατησίων, κουκουλοφόροι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi.

Συμπλοκές έγιναν και στην οδό Σταδίου στο ύψος της Κοραή. Ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ, ενώ έσπασαν τις προθήκες καταστημάτων.

Μετά την πορεία άγνωστοι πυρπόλησαν κρατικό όχημα τύπου βαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι ομάδες ατόμων επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στην Πατησίων, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και το Σύνταγμα.

Ομάδες αντιεξουσιαστών διοργανώνουν το πρωί της Παρασκευής, συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ των συλληφθέντων, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο