Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Οκτώ χιλιάδες ευρώ αναζητούν τον κάτοχό τους στη Βουλή

Οκτώ χιλιάδες ευρώ αναζητούν τον κάτοχό τους στη Βουλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οκτώ χιλιάδες ευρώ αναζητούν τον κάτοχό τους στη Βουλή των Ελλήνων! Υπάλληλος βρήκε τα λεφτά «πεταμένα» και δεν τα τσέπωσε... Αντίθετα, τα παρέδωσε και τώρα περιμένει να δει ποιος ήταν ο... απρόσεκτος δικαιούχος.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε παραμονές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, τη τελευταία ημέρα δηλαδή συνεδριάσεων του έτους που κορυφώνεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε όταν ένας εργαζόμενος είδε σε κάποιον από τους διαδρόμους του Κοινοβουλίου αυτό το υπέρογκο -για μισθοσυντήρητους- ποσό. Ο ευσυνείδητος υπάλληλος βρήκε τα χρήματα και αντί να τα κρατήσει, έσπευσε δίχως δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμούς να τα παραδώσει στον επικεφαλής της φρουράς δηλώνοντας τον χρόνο αλλά και το χώρο της Βουλής όπου τα βρήκε.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν, η αλλαγή του χρόνου παρήλθε, όπως και ο αγιασμός των υδάτων, αλλά κανείς δεν εκδήλωσε ανησυχία για την τύχη των χρημάτων που απώλεσε. Ετσι λοιπόν, αφού τα αζήτητα χρήματα παρέμειναν για ικανό ακόμη χρονικό διάστημα στα γραφεία των αστυνομικών της φρουράς της Βουλής, προωθήθηκαν προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος κι από εκεί προς το τμήμα απολεσθέντων του αστυνομικού μεγάρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τα 8.000 ευρώ δεν αναζητηθούν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου της χρονιάς που διανύουμε, τότε θ’ αποδοθούν στον υπάλληλο που τα βρήκε δικαιώνοντας στον υπερθετικό μάλιστα βαθμό τη ρήση «ο ευρών αμειφθήσεται». Κάτι ανάλογο έγινε πριν από λίγες ημέρες, όταν παραδόθηκαν σε τέσσερις δικαιούχους 120.000 ευρώ, τα οποία είχαν βρει πεταμένα πριν από ακριβώς ένα χρόνο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Τα χρήματα δεν αναζητήθηκαν στο διάστημα που μεσολάβησε, ούτε προέκυψαν στοιχεία για τον προηγούμενο κάτοχό τους κι έτσι αποδόθηκαν σε ισομερή ποσά των 30.000 ευρώ στους πολίτες που τα βρήκαν και τα παρέδωσαν στην αστυνομία.

espresso






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο