Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Περίοδο αστάθειας στην πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας

Περίοδο αστάθειας στην πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Περίοδο αστάθειας στην πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς, αν και στις περισσότερες από αυτές οι Συντηρητικοί φέρονται να διαθέτουν σαφές προβάδισμα έναντι των Εργατικών, κανένα από τα δύο κόμματα δεν καταφέρνει να κερδίσει τον «καθαρό» έλεγχο του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα «Sun», οι Συντηρητικοί προηγούνται με πέντε ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Εργατικών, ενώ σημαντικό προβάδισμα των Τόρις δίνει και η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Daily Express» -διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου-, βάσει της οποίας οι Συντηρητικοί προηγούνται στην πρόθεση ψήφου με 37%, έναντι 30% των Εργατικών και 16% των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με εκείνες της περασμένης εβδομάδας, που ήθελαν τους Εργατικούς να μειώνουν σταθερά την «ψαλίδα» που τους χώριζε από τους Συντηρητικούς. Πλέον οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο -τουλάχιστον προς το παρόν- είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει περισσότερες από τις μισές έδρες στο Κοινοβούλιο, άποψη που ταυτίζεται και με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Times», βάσει του οποίου κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο