Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Γιγαντιαία συμφωνία πολεμικού υλικού Ρωσίας, Ινδίας

Γιγαντιαία συμφωνία πολεμικού υλικού Ρωσίας, Ινδίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιγαντιαία συμφωνία πολεμικού υλικού Ρωσίας, Ινδίας

Στην αγορά 29 ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου MiG-29K, θα προχωρήσει το Νέο Δελχί, μια συμφωνία ύψους 1,2 δις δολαρίων, η οποία αναμένεται να υπογραφεί την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ινδία.

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας ΑΚ Άντονι ανακοίνωσε παράλληλα, μιλώντας στη Βουλή ότι το Νέο Δελχί ζήτησε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών άδεια για την αγορά 10 στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών.Τα τεράστια αεροσκάφη C-17 Globemaster-III της Boeing χρησιμοποιούνται για την μεταφορά εξοπλισμού, κυρίως από το στρατό των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ινδία έχει, κατά δυτικούς παρατηρητές, στόχο να προστατευθεί η ειδική σχέση ανάμεσα στην Μόσχα και στο Νέο Δελχί, ειδικά στο πεδίο των εξοπλισμών.

Η Σοβιετική Ένωση και κατόπιν η Ρωσία μονοπωλούσε τις Ινδικές αμυντικές δαπάνες για δεκαετίες, παρέχοντας το 70% και πλέον των εξοπλισμών που αγόραζε το Νέο Δελχί. Τα τελευταία χρόνια όμως το Νέο Δελχί έχει αναθέσει αρκετά συμβόλαια σε εταιρίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν πολλά συμβόλαια συνολικού ύψους 10 δις δολαρίων κυρίως στους τομείς της άμυνας και της πυρηνικής ενέργειας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο