Αρχική | Ελλάδα | Νεκρώνει από τις απεργίες ολόκληρη η χώρα

Νεκρώνει από τις απεργίες ολόκληρη η χώρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νεκρώνει από τις απεργίες ολόκληρη η χώρα

Νεκρώνει την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα από τις απεργίες που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματιστεί μεγάλα συλλαλητήρια.

Την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα υπουργεία και τα δημόσια ταμεία, ενώ κλειστά θα μείνουν πολλά σχολεία λόγω της συμμετοχής των δασκάλων και των καθηγητών στην απεργία. Κλειστά θα μείνουν επίσης τα πανεπιστήμια.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση" και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων, με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οι δικηγόροι του Πειραιά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τα πληρώματα των πλοίων και οι ναυτεργάτες.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.

Σε 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ενώ στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

"Απεργούν" και τα Μέσα Μεταφοράς αύριο
Χειρόφρενο για τα μέσα μεταφοράς, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϋ, προαστιακός. Δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 16:00 θα πραγματοποιεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ). Χειρόφρενο αποφάσισαν να τραβήξουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τον ΟΣΕ.

Παράλληλα, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Καμία είδηση δεν θα μεταδώσουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 της Παρασκευής, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής και των δημοσιογραφικών ενώσεων στην απεργία.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, από τις 6 π.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζομένων ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ. "Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε τη συνολική αντίθεση του κλάδου στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας", σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο