Αρχική | Οικονομία | Η πρόταση νόμου της ΝΔ για νέες επιχειρήσεις

Η πρόταση νόμου της ΝΔ για νέες επιχειρήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πρόταση νόμου της ΝΔ για νέες επιχειρήσεις

Τη δικιά της πρόταση για να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή πορεία παρουσίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σήμερα παρουσίασε τη πρόταση νόμου του κόμματος για την απλούστευση της ίδρυσης επιχειρήσεων

«Ο κοινοτικός μέσος όρος για το διοικητικό κόστος ίδρυσης μιας επιχείρησης έχει οριστεί στα 830 ευρώ, ενώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το κόστος ξεπερνά τα 1366 ευρώ. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος χρόνου ίδρυσης μιας εταιρίας σε κοινοτικό επίπεδο έχει ορισθεί στις 15 ημέρες, ενώ στην Ελλάδα είναι πάνω από 30 μέρες», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χατζηδάκης.

Η πρόταση της ΝΔ ‘εγινε λαμβάνοντας υπόψη  ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη μείωση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ θεωρεί πως σήμερα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τόνωση της αγοράς, στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων του κράτους, στην προώθηση πολιτικών που θα περιορίζουν τη γραφειοκρατία και θα στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα, στην υιοθέτηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

«Όλα αυτά με παράλληλη φροντίδα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Η προσπάθεια, χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι δύσκολη. Όμως, ως χώρα είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Κατηγόρησε ακόμα, ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην οδηγούν τελικά στα επιθυμητά αποτελέσματα, για δε τη πρόταση της ΝΔ για την απλοποίηση της διαδικασίας για την ίδρυση μιας εταιρείας, τη συνδύασε με την αξιοποίηση του νέου Ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο