Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Στο ο 1% σε κάθε νομό οι μετανάστες ψηφοφόροι

Στο ο 1% σε κάθε νομό οι μετανάστες ψηφοφόροι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ για το μεταναστευτικό, απέρριψε τις αιτιάσεις για κίνδυνο νόθευσης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, τονίζοντας ότι ακόμα και αν όλοι οι νόμιμοι μετανάστες ζητήσουν να συμμετάσχουν, θα είναι λίγες δεκάδες χιλιάδες διασκορπισμένοι σε όλη την εθνική επικράτεια, που σημαίνει ότι δεν θα ξεπεράσουν το 1% σε κάθε νομό.

Αντίθετος με το νομοσχέδιο δήλωσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, όμως, παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του τόσο για τις προσπάθειες που καταβάλει ο πρωθυπουργός όσον αφορά την οικονομία, όσο και για την τροπολογία που αφορά αρμοδιότητές του.

«Εμείς ξεκινάμε με τη λογική ότι στο πρόσωπο κάθε πρωθυπουργού, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς μας. Δεν μπορεί όλοι οι πρωθυπουργοί να είναι ύποπτοι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λόγων του κ. Καρατζαφέρη.

Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Μαυρίκος, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να γίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Από την πλευρά του, τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «αμήχανη κυβέρνηση που δεν τολμά να υπερασπιστεί με σθένος ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να είναι τομή για την ελληνική κοινωνία».

«Δεν είναι ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης που μετακινούνται στο σοσιαλισμό, όπως σας είχα προειδοποιήσει. Είστε εσείς που υιοθετείτε τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί επί της αρχής, το βράδυ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
4.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr