Αρχική | Πολιτική | Δική μας επιτυχία η κατάργηση της Βίζας λέει η Ντόρα

Δική μας επιτυχία η κατάργηση της Βίζας λέει η Ντόρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δική μας επιτυχία η κατάργηση της Βίζας λέει η Ντόρα

Την ικανοποίησή της για την κατάργηση της βίζα  για τους Έλληνες επισκέπτες στις ΗΠΑ εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι είχε μπει  στην τελική ευθεία το ζήτημα  από την ίδια επί κυβέρνησης ΝΔ.

«Χαίρομαι γιατί με την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα κατέληξε επιτυχώς  μια σημαντική εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006 με την επίσκεψη που πραγματοποίησα στις ΗΠΑ  και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2009 στην Κέρκυρα», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι «όταν υπάρχει συνέχεια  στην άσκηση της πολιτικής,  ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα».

Για την ελληνική πλευρά, η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες επισκέπτες στις HΠA, η οποία ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Oμπάμα στον κ. Παπανδρέου, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς, αν και αποτελούσε πάγιο αίτημα της χώρας εδώ και χρόνια, το θέμα φαινόταν να είχε παγώσει. Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, η ρύθμιση θα εφαρμοστεί σε 30 ημέρες.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στην Eλλάδα και την ελληνική οικονομία» και για μια «πολύ θετική χειρονομία, όχι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr