Αρχική | Ελλάδα | Οι απεργίες για την Πέμπτη 11 Μαρτίου

Οι απεργίες για την Πέμπτη 11 Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι απεργίες για την Πέμπτη 11 Μαρτίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, καθώς και για προωθούμενες ρυθμίσεις που θίγουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στην απεργία παίρνουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις συγκοινωνίες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην υγεία και την παιδεία, μηχανικοί, υπάλληλοι Ταμείων και ασφαλιστικών οργανισμών, σε πλοία και λιμάνια, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κ.ά.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις, για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Δενλενα τα πλοία

Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη την 00.01 της 11/3/2010 και λήξη την 24.00 της 11/3/2010.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την 24ωρη απεργία που κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχοντας στην Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.
Στην εκπαίδευση, δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν, ενώ απόφαση για απεργία έλαβε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ .

Συμμετοχή στη γενική απεργία αποφάσισε και το δ.σ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, το οποίο παράλληλα εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Προβλήματα στις επιβατικές μεταφορές, τόσο τις εναέριες όσο τις σιδηροδρομικές και τις οδικές, αλλά και το ταχυδρομείο θα υπάρξουν από την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα, την Πέμπτη, να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς αεροδρόμια της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, οι αεροπορικές εταιρείες προχωρούν και σε αλλαγές στις ώρες αναχώρησης πτήσεων σήμερα, για να μη συμπέσουν με την απεργία.

Συγκεκριμένα, χωρίς ΟΣΕ προαστιακό, τραμ λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει αύριο η Αθήνα, ενώ τόσο ο «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος» ΗΣΑΠ, όσο και το μετρό, θα λειτουργήσει μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση του κοινού που θα συμμετέχει στις διαδηλώσεις.
Οι ταχυδρομικοί, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία ΠΟΣΤ, συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία.

Και σήμερα απέχουν από τα καθήκοντά τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.  Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Κλειστοί έως και την Πέμπτη παραμένουν οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο