Αρχική | Πολιτική | Αποστολή στον Γ. Παπανδρέου ανέθεσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Αποστολή στον Γ. Παπανδρέου ανέθεσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποστολή στον Γ. Παπανδρέου ανέθεσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και «οπλισμένος» με την ισχυρή πολιτική στήριξη που έλαβε από Γαλλία και Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες της Ελλάδας να εξέλθει από τη δημοσιονομική και οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετέβη χθες στην Ουάσινγκτον

Αποστολή για διαμεσολαβητικό ρόλο έχει ο Έλληνας πρωθυπουργούς ,ώστε να έρθει μια πρώτη «ειρήνη» μεταξύ Δολαρίου και Ευρώ. Τα προηγηθέντα αιφνίδιαταξίδια του σε Βερολίνο και Παρίσι έγιναν μετά από πρόσκληση της κ Μέρκελ και του κ Σαρκοζί, αντίστοιχα, όχι από αγωνία για το ελληνικό οικονομικό ζήτημα, αλλά ως ευκαιρία προσέγγισης των δύο πλευρών, ΕΕ και ΗΠΑ.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, οι δύο «ισχυροί» της Ευρώπης είδαν έναν «κομιστή», που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επόμενη -μετά την κρίση- ημέρα. Η ώρα της ανάπτυξης έχει σημάνει και εάν δεν αρθούν τα εμπόδια μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή δεν θα μπορέσει να προχωρήσει ικανοποιητικά, επουλώνοντας τις πληγές που αφήνει στις ανεπτυγμένες οικονομίες η κρίση.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για τους Ευρωπαίους είναι να λήξει ο πόλεμος μεταξύ ευρώ και δολαρίου, πριν είναι πολύ αργά για το ευρωπαϊκό αντισταθμιστικό νόμισμα. Παράλληλα, η μείωση του νομισματικού ανταγωνισμού θα σημάνει και μείωση των πιέσεων, που ασκούνται στην Ελλάδα, από το λεγόμενο «κύκλο των κερδοσκόπων».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο