Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Πτώχευση ομογενειακής χρηματοοικονομικής εταιρείας

Πτώχευση ομογενειακής χρηματοοικονομικής εταιρείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πτώχευση ομογενειακής χρηματοοικονομικής εταιρείας

Και ομογενείς επενδυτές συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που έχασαν χρήματα λόγω της πτώχευσης της ομογενειακής εταιρείας παροχής οικονομικών υπηρεσιών "Storm Financial Organisation", που ανήκει  στον κ Μανώλη και την κ Ιουλία Κασσιμάτη.
Μέρος της ευθύνης για την πτώχευση φέρει και η τράπεζα "Κόμονγουελθ" (Commonwealth Bank) η οποία δέχθηκε να αποζημιώσει μερικούς από τις πελάτες της Storm.

Τα "θύματα" έχουν δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας και ο εκπρόσωπος τους, κος Γκράεμ Άντερσον, δήλωσε πως όποιος δεν είναι ικανοποιημένος από την αποζημίωση μπορεί να την απορρίψει και να ζητήσει αναθεώρηση.
Η εταιρεία Storm κήρυξε πτώχευση πέρσι με αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ποσά χιλιάδες Αυστραλοί επενδυτές.

Ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά τα αίτια της πτώχευσης της Storm Financial, υποστηρίχθηκε ότι η κα Ιουλία Κασσιμάτη έδωσε εντολή σε μία από τις οικονομικούς της συμβούλους να μεταφέρει 2 εκατ. δολάρια στον προσωπικό της λογαριασμό παρά το γεγονός ότι, τόσο ανεξάρτητοι νομικοί σύμβουλοι όσο και λογιστές, δεν ενέκριναν την κατάθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή, η Ιουλία Κασσιμάτη, όταν έδωσε την εντολή, γνώριζε ήδη ότι η εταιρεία βρισκόταν στα πρόθυρα πτώχευσης.
Ο κος. Κασσιμάτης δήλωσε στην ίδια Επιτροπή ότι δεν φέρει ευθύνη για τα χρήματα που έχασαν όσοι εμπιστεύτηκαν την εταιρία του, για να κάνουν επενδύσεις και επέρριψε την ευθύνη στη μεγαλύτερη αυστραλιανή τράπεζα Commonwealth Bank.

Μετά την κατάρρευση της Storm Financial Organisation, χιλιάδες μικροεπενδυτές, κυρίως από την Κουϊνσλάνδη, όχι μόνο έχασαν τα χρήματα που επένδυσαν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να πουλήσουν ακόμα και τα σπίτιά τους για να πληρώσουν τα χρέη τους.
Η έρευνα για τα αίτια της πτώχευσης της εταιρίας συνεχίζεται.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο