Αρχική | Επιχειρήσεις | Ασπίς Πρόνοια: Κατάθεση μάρτυρα «καίει» τον Π. Ψωμιάδη

Ασπίς Πρόνοια: Κατάθεση μάρτυρα «καίει» τον Π. Ψωμιάδη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ασπίς Πρόνοια: Κατάθεση μάρτυρα «καίει» τον Π. Ψωμιάδη

Ενας από τους στενότερους συνεργάτες του Παύλου Ψωμιάδη στην Ασπίς Πρόνοια, κατέθετε χθες στον εισαγγελέα Σ. Ιωαννίδη επί 4,5 ώρες για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ψωμιάδης αφαιρούσε ποσά από τα ταμεία της εταιρείας την τελευταία διετία.

Στην κατάθεση-ποταμό ο μάρτυρας επέμενε σε καταγγελίες που είχε κάνει ήδη πριν από ένα μήνα ενώπιον συμβολαιογράφου των Αθηνών. Ετσι, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο στενός συγγενής του κ. Π. Ψωμιάδη αφαιρούσε σε όφελος βασικού μετόχου της ΑΣΠΙΔΑΣ (ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ) 600.000-1.000.000 ευρώ τον μήνα από τα μέσα του 2008 και μετά.

Αναφέρθηκε στην υπόθεση της αγοράς ακινήτων στα Ισθμια που ήταν υπερτιμημένα καθώς επίσης και στην εκταμίευση 9 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ακινήτων στη Ρουμανία το καλοκαίρι του 2008, ακινήτων που ουδέποτε αγοράστηκαν.

Ο μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο έγιναν αγορές μετοχών «εκτός παρκέ» από τον κ. Ψωμιάδη στην Κύπρο, με την «αντικατάσταση» αποθεματικών εταιρειών που αγόραζε με μετοχές χωρίς αντίκρισμα. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ψωμιάδη έχουν χαρακτηρίσει τις καταγγελίες ανυπόστατες.

Ο εισαγγελέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να ασκήσει δίωξη εντός των επόμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τους λογαριασμούς του κ. Π. Ψωμιάδη ή των συγγενικών του προσώπων και χωρίς να ασχοληθεί με τις προσωπικές εταιρείες του κ. Ψωμιάδη στις οποίες φέρεται να έχει κατευθυνθεί ένα μέρος των χρημάτων από τις εταιρείες του βασικού μετόχου της ΑΣΠΙΔΑΣ.

Η Καθημερινή

 






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο