Αρχική | Πολιτική | Υποχώρηση Ραγκούση φουντώνει τις φήμες για ανασχηματισμό

Υποχώρηση Ραγκούση φουντώνει τις φήμες για ανασχηματισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υποχώρηση Ραγκούση φουντώνει τις φήμες για ανασχηματισμό

Μετά την ένταση στις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών μεταξύ τους και τις απειλές για πειθαρχικά μέτρα επανήλθαν στο προσκήνιο οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό, με τελευταίο περιστατικό την εσωκομματική αντίδραση στο σχέδιο νόμου του Γ. Ραγκούση για τις αξιολογήσεις των προϊσταμένων του δημόσιου τομέα.
Ο μεγάλος «μπαλαντέρ» ενός ανασχηματισμού παραμένει  ο Λουκάς Παπαδήμος, σαν υποψήφιος για «τσάρος» στην Οικονομία. Εάν γίνει ανασχηματισμός θα γίνει και για να αντικατασταθεί και ο… Γιώργος Παπανδρέου. Όχι από πρωθυπουργός, αλλά από υπουργός Εξωτερικών. Αν και ο κ Δρούτας δείχνει πολύ εργατικός, το όνομα του Χ. Παμπούκη ακούγεται πολύ έντονα λόγω της επιτυχημένης προσπάθειας του να προσελκύσει αραβικά κεφάλαια.

Στα σημερινά γεγονότα, καταγράφεται η υποχώρηση που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος απέσυρε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύστημα επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», από τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμφωνούν, όπως εξήγησε στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και γιαί βρήκε αντίθετο τον Απ. Κακλαμάνη!

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Ραγκούσης αιτιολόγησε την επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με αυτή τη διαδικασία, λέγοντας ότι υπήρχε κίνδυνος παράλυσης της δημόσιας διοίκησης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, εάν το νομοσχέδιο πήγαινε με την κανονική διαδικασία, θα ψηφιζόταν τον Μάιο, με συνέπεια μια μεγάλη μερίδα των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, χωρίς να το επιδιώκει, «να κατεβάσει τα μολύβια», δεδομένου ότι γνωρίζουν πως επίκειται αντικατάστασή τους.

Υπέρ της απόσυρσης της διαδικασίας του κατεπείγοντος ετάχθη ο πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, όσο και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Εν τέλει, επικράτησε η θέση του κ. Κακλαμάνη να θεωρηθεί η σημερινή διαδικασία ως προδιαβούλευση και ως εκ τούτου το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία της διαβούλευσης, ενώ το απόγευμα θα ξεκινήσει η επί της αρχής επεξεργασία του.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr