Αρχική | Πολιτική | Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γαλλίας

Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γαλλίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γαλλίας

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο γάλλος πρόεδρος είπε οτι η  Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γαλλίας.
"Η Ελλάδα έκανε αυτό ακριβώς που της ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, έλαβε τα μέτρα τα οποία αναμέναμε. Τα κράτη, λοιπόν, της ευρωζώνης οφείλουν να είναι δίπλα στην Ελλάδα".
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως οι όποιες επιθέσεις δέχεται η Ελλάδα από κερδοσκόπους, δεν θα είναι θέμα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, και θα αφορά το ίδιο το ευρώ.

Τον κ. Παπανδρέου συνοδεύουν στην επίσκεψή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Από τη γαλλική πλευρά στη συνάντηση παρίστανται η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε το Σάββατο πως "δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ίδιο το ευρώ δεν θα είχε νόημα".

«Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ», τόνισε ο Σαρκοζί στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που είχε με γάλλους αγρότες, στα πλαίσια της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να εξασφαλίσει την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων του, συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, μετά την επίσκεψή του στη Γερμανία και τις επαφές του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, και πριν το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr