Αρχική | Οικονομία | Ετοιμάζουν πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας

Ετοιμάζουν πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ετοιμάζουν πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας

Το μέτρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας επεξεργάζεται ομάδα εργασίας της Ε.Ε., σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», όσο οι ηγέτες περιορίζονται στο «τσάι και συμπάθεια» με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το δεύτερο ανάλογο από το ίδιο περιοδικό, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και κρατών - μελών όπως η Γερμανία και η Γαλλία «ψήνουν» το ευρω-σωσίβιο, παρά τις διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική αλλά πολιτική στήριξη.

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους έως και 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελείται από δάνεια και εγγυήσεις των χωρών οι οποίες θα συμμετέχουν. Μάλιστα, μπορεί να υλοποιηθεί εντός 48 ωρών όποτε χρειαστεί!

Πίσω από καλά κλεισμένες πόρτες, 6 ειδικοί -μεταξύ των οποίων ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, ο Γάλλος ομόλογός του και ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής οικονομίας της ΕΚΤ- σχεδιάζουν και διαβουλεύονται με εκπροσώπους χωρών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ο Γερμανός υφυπουργός ενημέρωσε πρόσφατα τον προϊστάμενό του πως το σχέδιο είναι άμεσα υλοποιήσιμο και η συμμετοχή της Γερμανίας θα κυμαίνεται περί το 20%.

Όσα αναφέρει το «Spiegel» βρίσκονται σε σύμπνοια με παρόμοια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που θέλουν την γερμανική κρατική τράπεζα «KfW» και την αντίστοιχη γαλλική «Bank Depot» να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρω-σωσίβιο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο