Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | ΚΚΕ: Εντείνει τις διακρίσεις το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

ΚΚΕ: Εντείνει τις διακρίσεις το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για επιδίωξη της άρχουσας τάξης, να χειραγωγήσει ακόμη περισσότερο τους μετανάστες και να ενσωματώσει μέρος αυτών στο αστικό πολιτικό σύστημα, κάνει λόγο το ΚΚΕ, αναφερόμενο στο τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή ιθαγένειας.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι τα πολιτικά δικαιώματα που θα δοθούν σε ένα μέρος μεταναστών θα αξιοποιηθούν για να ενταθούν οι διακρίσεις ανάμεσα σε παλιούς και νέους, «προνομιούχους» και μη, «νόμιμους» και «παράνομους».

Το ΚΚΕ επικρίνει τα άλλα κόμματα για τη στάση τους και εκτιμά ότι «η επιδίωξη αυτή γίνεται ακόμη πιο προκλητική στις διατάξεις για την πολιτογράφηση, όπου τα πολιτικά δικαιώματα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση και την πολιτική συμφωνία του μετανάστη με το συγκεκριμένο οικονομικο -κοινωνικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Κεντρική θέση του ΚΚΕ -τονίζει το Πολιτικό Γραφείο- «είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων, που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, η απόδοση ισότιμων δικαιωμάτων και η διευκόλυνση της μετακίνησής τους σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, κόντρα στους Κανονισμούς και στις Οδηγίες της ΕΕ.

Τα παιδιά των μεταναστών να γράφονται στα δημοτολόγια και να μην υπολείπονται σε δικαιώματα από τα άλλα παιδιά. Να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον το επιθυμούν, μετά την ενηλικίωση».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο