Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Δεν ξεπληρώνουν οι Ισλανδοί χρέος τράπεζας

Δεν ξεπληρώνουν οι Ισλανδοί χρέος τράπεζας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πολίτες της Ισλανδίας δείχνουν να απορρίπτουν με συντριπτική πλειοψηφία, σε δημοψήφισμα που διενεργείται σήμερα Κυριακή, νομοσχέδιο  που προβλέπει την αποπληρωμή δημοσίου χρέους στη Βρετανία και στην Ολλανδία, ως επακόλουθο της κατάρρευσης της ισλανδικής τράπεζας Icesave.

Με καταμετρημένο το ένα τρίτο των αποτελεσμάτων, το 93% των ψηφοφόρων φαίνεται να έχει επιλέξει αρνητικά στο δημοψήφισμα, ενώ μόλις το 2% υποστηρίζει την αποπληρωμή του δανείου, ενώ το υπόλοιπο 5% αποτελείται από άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Από την πλευρά της η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα παραμένει στη θέση της και θα συνεχίσει να επιδιώκει την υλοποίηση συμφωνίας αποπληρωμής του χρέους.

Οι βρετανική και ολλανδική κυβέρνηση ζητούν την καταβολή 3.8 δις ευρώ που είχαν δανείσει στη χώρα, έπειτα από παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η χώρα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο κατάρρευσης του τραπεζικού της συστήματος λόγω της οικονομικής κρίσης, υπό το φόβο ότι θα χάνονταν οι καταθέσεις Βρετανών και Ολλανδών στη χώρα.

Οι συνομιλίες μεταξύ των τριών χωρών την Παρασκευή αποδείχθηκαν άκαρπες καθώς δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Johanna Sigurdardottir, δήλωσε ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, καθώς η κυβέρνηση της ζητά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο