Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Ανεξέλεγκτες οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Ανεξέλεγκτες οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έντονη κριτική στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ασκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης,  σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real news.

Αν και παραδέχεται ότι τα μέτρα   «αυτά καθαυτά είναι μονόδρομος» επισημαίνει πως «η διαχείριση της πολιτικής που τα επέβαλε, έχει μεγάλα κενά» και τα χαρακτηρίζει «γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας»! 

«Δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση και με το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει επίσης ο κ. Σκανδαλίδης στη συνέντευξή του,  ενώ  αναφέρεται και σε «συνεχή διολίσθηση και αλλαγή στόχου και ακατάσχετη μετρολογία που δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο».

Ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε και την απήχηση που είχαν τα μέτρα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.   «Στη δραματική του ομιλία της περασμένης Δευτέρας ένιωθα μία απόσταση να τον χωρίζει από την κυβέρνηση και το κόμμα του, που μάλλον αμήχανα τον άκουγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας  πως έχει ευθύνη «για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε». Τον καλεί «επειγόντως» μάλιστα «να λειτουργήσει και ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει την απόσταση, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα».

Αιχμές υπάρχουν στη συνέντευξή του και για τα κυβερνητικά στελέχη καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει αδιανόητο «όσοι προτείνουν ή συμμετέχουν στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων να μη νιώθουν την ανάγκη να τις υποστηρίξουν σε ζωντανή επαφή με τους φορείς και τους πολίτες»

Εντύπωση προκαλεί και ότι δηλώνει στη συνέντευξή του πως «επαναστατεί» «στην ιδέα ότι το κίνημα, με την πολυκυματική του διαδρομή και την τεράστια προσφορά του στον τόπο, οφείλει να αποδεχτεί την αυτοκατάργησή του».

Πάντως, παραμένει η ένταση στο ΠΑΣΟΚ μετά  την σφοδρή επίθεση του Χρήστου Παπουτσή στον Φίλιππο Σαχινίδη. Παρά την «αυτοκριτική» του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ,  το ζήτημα δεν θεωρείται λήξαν. Όχι ότι ο Σαχινίδης θα επανέλθει  στην παραίτησή του,  την οποία φερόταν διατεθειμένος να υποβάλλει  μετά τον εξάψαλμο Παπουτσή, αλλά επειδή η κυβέρνηση έχει χωριστεί ουσιαστικά σε «Παπακωνσταντινικούς» και «Κατσελικούς» σχετικά με την οικονομική της πολιτική. Και μόλις παθαίνει «χουνέρι» η μία πλευρά (βλέπε Λούκα την Πέμπτη για τα φάρμακα) τότε έρχεται η εκδίκηση από την άλλη (επίθεση Παπουτσή στον Σαχινίδη).

Μόνο που ο υφυπουργός Οικονομικών   ήταν η «νύφη» στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα άκουσε για την «πεθερά» που ήταν ο  υπουργός του  Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η Λούκα πάντως δήλωσε ότι « τις μάχες για να τις κερδίσουμε πρέπει να τις δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο