Αρχική | Media | Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου

Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Να πληρώσουν πρώτα όσοι πλούτισαν παράνομα! Έτσι θα σβήσουμε πάνω από 200 δισ. απότο χρέος. Η πρόταση Τσιπλάκου στον "Αδέσμευτο" για την αντιμετώπιση της κρίσης σημαία από τη ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες χιλιάδων πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε αποδεδειγμένα καταπατημένες περιουσίες του Δημοσίου. Αξιοποίηση 75.000 ακινήτων του Δημοσίου και εκατοντάδες χιλιάδες μη δασικές εκτάσεις. Αυστηρό "πόθεν έσχες" σε πολιτικούς και ορισμένες νευραλγικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία όσων δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα έσοδά τους".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Στην τελική ευθεία νέες εντάξεις και ρυθμίσεις για τα εκτός σχεδίου ακίνητα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρτιότητες οικοπέδων, παρεκκλίσεις παλιών ιδιοκτησιών, κατατμήσεις και όγκος νέων κτιρίων βρίσκονται υπό αναθεώρηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να βάλει πλέον στο τραπέζι όλους τους παλιούς νόμους και ρυθμίσεις που διέπουν τη δόμηση έξω από τις πολεοδομικές ζώνες και να επανεξετάσει τα δεδομένα της οικιστικής τους αξιοποίησης".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Κύματα αντίστασης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπορεί την Παρασκευή να ψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ανοχή της ΝΔ τα κυβερνητικά μέτρα που αποδιαρθρώνουν το εισόδημα σπρώχνοντας την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση, η κοινωνία όμως ενεργοποιείται με τη συνείδηση ότι μπροστά της έχει μακρύ αγώνα".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Το ΣΔΟΕ επέστρεψε. Λίστα γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων. Έφοδος σε εφοπλιστές, ΠΑΕ και 65.000 επιχειρήσεις για ΦΠΑ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δριμύτερο επιστρέφει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το γνωστό ΣΔΟΕ, το οποίο έχει ήδη ετοιμάζει λίστα με ονόματα γιατρών, δικηγόρων , συμβολαιογράφων και εφοπλιστών που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα και ξεκινάει άμεσα ελέγχους. Παράλληλα έχει στα χέρια του κατάλογο με ονόματα 65.000 επιχειρήσεων οι οποίες δεν υπέβαλαν το 2009 ούτε μία δήλωση ΦΠΑ".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Κλειστά επαγγέλματα . Ανοίγουν όλα μέσα στο 2010. Μετά το Πάσχα ξεκινά ο διάλογος, προβλέπεται νέα αναστάτωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεκινά μετά το Πάσχα ο διάλογος για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το προσεχές φθινόπωρο. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει στη Βουλή τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής η οποία αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων το φθινόπωρο να είναι έτοιμο ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σήμερα κληρώνει για το ευρω-ντηλ και το νέο επώδυνο πακέτο. Το ραντεβού με Σαρκοζί ξεκαθαρίζει το τοπίο, με το ΔΝΤ πάντα...στο τραπέζι".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία ξεκαθαρίζει το σκηνικό για το είδος και τον τρόπο της ευρωστήριξης της Ελλάδας για την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Ωστόσο, η κυβέρνηση κρατά ανοιχτή την πόρτα του ΔΝΤ και, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, προωθεί επώδυνες ανατροπές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με το σκληρό σενάριο, θα υπάρξει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση του χρόνου εργασίας με ταυτόχρονη περικοπή στις αποδοχές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Ιερώνυμος άνθρωπος των σκοτεινών διαδρομών. Με αφορμή τα τεκταινόμενα για Μπεζενίτη, Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους ΕΔΩ υποστηρικτές της Ανωμαλίας, νέα καταγγελία, πρωτοφανής για Πρόσωπο Αρχιεπισκόπου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η "αυλή" της Εκκλησίας νοσεί. Από τη Σύνοδο δεν εκπέμπεται φως αγιότητας και Ελπίδα. Θολή και σκοτεινή παράσταση. Στοχεύει τεχνάσματα. Εξαπατά την απέναντι όχθη. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, άνθρωπος των σκοτεινών διαδρομών, δεν αγαπάει την αλήθεια και τη διαφάνεια. Αυτά δηλώνει ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ για τη σημερινή κατάσταση στην Εκκλησία της Ελλάδος. Και τα δηλώνει, ανοικτά και ξάστερα, χωρίς....ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ψεκάστε, χτυπήστε αλλά μ΄εμάς δεν τελειώσατε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια χούφτα διαδηλωτές-χούλιγκαν αρχικά, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Αλ. Τσίπρα στη συνέχεια και η ανικανότητα των αστυνομικών δυνάμεων να λειτουργήσουν σε στιγμές, ακραίας μεν, πλην όμως περιορισμένης έντασης, μετέτρεψαν χθες τον περιβάλλοντα χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου σε πεδίο μάχης...".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στην κόψη του ξυραφιού. Στοίχημα το κόστος δανεισμού".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα κινείται πλέον στην κόψη του ξυραφιού . Μπορεί την Πέμπτη να πέρασε το πρώτο τεστ, με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, όμως το κρισιμότερο έπεται. Γιατί ο δανεισμός της , παρά τα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, παραμένει ακριβός, ενώ οι αντοχές της οικονομίας έφτασαν στα όρια".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σφυρί οι ΔΕΚΟ τα κτίρια και τα ακίνητα του Δημοσίου. Τολμηρό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαρωτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεων ακινήτων του Δημοσίου αποφασίζει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ικανές ταμειακές εισροές, μέσω των οποίων και προσδοκάται να εδραιωθεί η βιωσιμότητα του Σταθεροποιητικού. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι το Δημόσιο, πέραν των κρατικών οργανισμών που θα βγουν στο σφυρί, θα εκχωρήσει και τα ποσοστά που συνεχίζει να διατηρεί σε επιχειρήσεις στις οποίες τα πλειοψηφικά πακέτα κατέχουν ξένοι επενδυτές και ιδιώτες".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Quo vadis? Το μεγάλο ερώτημα για την πορεία της χώρας που βασανίζει πλέον όλους τους ΄Έλληνες".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "σε τούνελ χωρίς ορατή έξοδο έχει μπει η χώρα. Η μείωση του εισοδήματος λόγω των μέτρων , σε συνδυασμό με την αύξηση στους έμμεσους φόρους, οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Οι αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και η επέκταση των μέτρων λιτότητας στον ιδιωτικό τομέα ενισχύουν το κλίμα αβεβαιότητας που πυροδοτεί την κοινωνική ένταση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας για την ισοτιμία σημαίνει αγώνας για λαϊκή εξουσία-οικονομία. Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες , τις νέες γυναίκες, τα νέα ζευγάρια που ξεκινάνε την οικογενειακή ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες, τις γυναίκες που έχουν συνταξιοδοτηθεί , την τρίτη ηλικία, τις μετανάστριες. Όλες δέχονται πολλαπλή επίθεση από την επιβολή καταιγίδας αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Από την Μέρκελ στον Ομπάμα, μέσω...Σαρκοζί. Προσπάθεια του πρωθυπουργού εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή στήριξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα- σε μια προσπάθεια ουσιαστικότερης στήριξης από την Ουάσινγκτον, σε σχέση με την προχθεσινή στάση της 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία περιορίστηκε στη φραστική πολιτική στήριξη".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Δεν μπλοφάρει ο Γιώργος. ΔΝΤ και ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ότι ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει και -αντίθετα- με κάθε κίνησή του, μεθοδικά στρώνει το χαλί της προσφυγής εν τέλει της Ελλάδας στο ΔΝΤ κυριαρχεί πλέον ως εκτίμηση, μάλλον βεβαιότητα, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ Μια τέτοια βέβαια επιλογή δείχνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει οριστικά καταλήξει στο να παίξει το αμερικανικό χαρτί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεδομένου, ότι αναμένονται έντονες αντιδράσεις απ΄τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και ιδίως τις μεγάλες και ισχυρές".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ελεύθερες απολύσεις -μικρότερο ΕΦΑΠΑΞ.Τι ζητάει η ΕΕ για τον ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η σκληρή συνταγή της Κομισιόν και του ΔΝΤ που προβλέπει κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του ορίου των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων και εφαρμογή ελαστικού ωραρίου επανέρχεται με το τρίτο πακέτο μέτρων που θα συνοδεύσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο κοινοτικός επίτροπος κ. Ολι Ρεν το πρώτο θέμα που έβαλε στο τραπέζι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο ήταν η περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας στο όνομα της βελτίωσης του επιπέδου ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας".

Realnews: "Γιώργο, άλλαξε πορεία! "Βόμβες" Σκανδαλίδη για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "γροθιά στο στομάχι του ΠΑΣΟΚ" χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ασκεί δριμύτατη κριτική στους μέχρι σήμερα χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου. "Τα μέτρα είναι μονόδρομος. Η διαχείριση όμως της πολιτικής που τα επέβαλε έχει μεγάλα κενά", επιμένει. Ο πρώην υπουργός δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ούτε στα κυβερνητικά στελέχη που "διαγκωνίζονται δημοσίως σε κρίσιμα για την ψυχολογία και την ενότητα του λαού θέματα", αλλά ούτε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος πρέπει "επειγόντως να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα".

ΝΙΚΗ: "Σκληρό μπρα ντε φερ Γιώργου-Βρυξελλών. Το "χαρτί" του ΔΝΤ ενόψει της Συνόδου του ECOFIN στις 15 Μαρτίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά την Μέρκελ, το σημερινό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Σαρκοζί και της Τρίτης με τον Ομπάμα κρίνουν την τύχη της ελληνικής οικονομίας. Η "ήξεις αφήξεις" τακτική των σκληρών της Ευρωζώνης υποχρεώνει τον Γιώργο Παπανδρέου να μην αποκλείει ακόμη και την προσφυγή στο ΔΝΤ".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πρώτη "κίτρινη" κάρτα στον Γιώργο. Τελειώνει η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση δείχνει δημοσκόπηση της "Pulse" για τον "ΤτΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φταίνε όλοι: αυτή είναι η άποψη που έχει παγιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής. Για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ακράδαντα ότι οι ευθύνες βαρύνουν και τα δύο κόμματα εξουσίας. Και απαντούν με ένα απόλυτο 90%".

Η ΧΩΡΑ weekend: "Κυρία Μέρκελ Αντί για τον Παρθενώνα και τα νησιά, σας δίνουμε τον τσολιά! Τον παίρνετε;"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα λάθη των κυβερνήσεών του που τον οδήγησαν στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, οι Γερμανοί συνεχίζουν να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα , με τις υποδείξεις περί πώλησης ελληνικών νησιών, και γιατί όχι, ακόμη και αυτού του Παρθενώνα. Τους διαφεύγει μόνον, ότι αυτά, δεν πωλούνται αλλά και φυλάσσονται σθεναρά, από περήφανους και τίμιους εύζωνες, που δεν λυγούν ακόμη κι όταν τίθεται σε κίνδυνο, ακόμη κι αυτή, η σωματική τους ακεραιότητα".

VETO της Κυριακής: "Έφαγαν" τον Τσαλικίδη για τις μίζες. Με πρόσχημα το C4I παρακολουθούσαν πολιτικούς που τα έπαιρναν από τη SIEMENS".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ανταγωνιστές της Siemens (την εποχή της Ολυμπιάδας) πάσχιζαν μανιωδώς να ανακαλύψουν τους πολιτικούς - παραλήπτες μαύρου χρήματος που διακινούσε η γερμανική εταιρία στην Ελλάδα. Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος του (νεαρού τεχνικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη και γιατί έσπευσαν να του κλείσουν μια για πάντα το στόμα;".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Στους δρόμους της επαιτείας. Το ταξίδι της αγωνίας του πρωθυπουργού σε Παρίσι- Ουάσινγκτον".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μουσείο- σχολείο το Αλλατίνη. Πρόταση του Τ. Μηταφίδη για αξιοποίηση του ιστορικού χώρου".

ΕΞΠΡΕΣ: "Οι τράπεζες ανακτούν πρόσβαση στις αγορές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος" για τη διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία από το πιστωτικό σύστημα, καθώς τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επανακτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων. Η ρευστότητα θα είναι...ακριβότερη, αφού τα πιστωτικά ιδρύματα προχωρούν σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: "Το φορολογικό "κερασάκι" στα νέα οικονομικά μέτρα. Η έκτακτη εισφορά, οι συντελεστές, οι αποδείξεις, τα τεκμήρια".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "τη στιγμή που η ευρωπαϊκή στήριξη παραμένει στα λόγια, οι δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτονται με ακριβό τρόπο και οι απεργιακές κινητοποιήσεις κορυφώνονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να πείσει ότι δεν θα πέσει το ίδιο βαρύ επί δικαίων και αδίκων".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο