Αρχική | Οικονομία | Έγγραφη καταγγελία στο Μαξίμου για κύκλωμα εφοριακών 10 δις.

Έγγραφη καταγγελία στο Μαξίμου για κύκλωμα εφοριακών 10 δις.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έγγραφη καταγγελία στο Μαξίμου για κύκλωμα εφοριακών 10 δις.

«Βόμβα» ισχύος 10 δισ. ευρώ έφτασε στο Μαξίμου προ δεκαπενθημέρου, μέσω μιας επιστολής-καταγγελίας, η οποία περιγράφει πώς το Δημόσιο απώλεσε έσοδα μαμούθ σε διάστημα 3 ετών περίπου (2006-2008).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας στην επιστολή γράφει, οτι κύκλωμα διέγραφε πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις – ακόμη και εισηγμένες στο Χ.Α.- ακυρώνοντας αρχικές εκθέσεις ελέγχων με “σικέ πορίσματα επανελέγχων”, τα οποία φέρονται να καθοδηγήθηκαν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως καταγγέλλεται, φορολογούμενοι στους οποίους είχαν επιβληθεί ύστερα από ελέγχους πρόστιμα εκατομμυρίων, απηύθυναν αιτήματα επανελέγχου. Οι επανέλεγχοι ωστόσο ανατέθηκαν σε επιθεωρητές του “συστήματος” και μάλιστα ορισμένοι έγιναν από άλλες ΔΟΥ από αυτές που ανήκαν οι φορολογούμενοι, γιατί οι καθ' ύλην αρμόδιοι αρνούνταν να συναινέσουν σε παραγραφή φόρων. Η υπόθεση αφορά ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006-2008.

Οι τέσσερις -ενδεικτικά- σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται η καταγγελία προς τον σημερινό πρωθυπουργό που «λευκάνθηκαν», περιλαμβάνονται σε λίστα 20 ύποπτων επανελέγχων, για τους οποίους ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Τατούλης είχε ζητήσει με ερώτησή του, τον Μάρτιο του 2004, πλήρη στοιχεία. Αυτά δεν δόθηκαν ποτέ με την επίκληση του φορολογικού απορρήτου (άρθρο 85 Ν. 2238/94) από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο