Αρχική | Πολιτική | Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνει «γροθιά στο «ΠαΣοΚ»

Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνει «γροθιά στο «ΠαΣοΚ»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνει «γροθιά στο «ΠαΣοΚ»

Με τη ψήφιση των νέων μέτρων την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται ότι η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης που της διέθεσε τι ίδιο το ΠαΣοΚ φτάνει στο τέλος της.

Μέχρι τώρα, όλες οι διαφωνίες με τη κυβερνητική πολιτική, είχαν στόχο κάποιον υπουργό, και κινιόντουσαν περισσότερο στο αγώνα κομματικής επιβίωσης, και όχι σε πολιτικά κίνητρα. Έτσι μετά από 150 στην εξουσία, όπου κανένας δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την διακυβέρνηση Παπανδρέου, η πολιτική ζωή μπαίνει σε νέα περίοδο, αφού τώρα το ΠαΣοΚ, εκτός από τη κυβέρνηση, αναλαμβάνει και το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Τι ιστορικό των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων ξεκίνησε με την διαμάχη Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη ρύθμιση για τα φάρμακα, αλλά και την επίθεση του Χ. Παπουτσή κατά του Φ. Σαχινίδη, και τώρα κορυφώνεται από τον  Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, βάλλει κατά του Γ. Παπανδρέου για τις πολιτικές του επιλογές.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει ότι τα μέτρα είναι "γροθιά στο στομάχι του ΠΑΣΟΚ". "Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αυτές τις ημέρες νοιώθουμε μια γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας. Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ", αναφέρει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέει πως “στην ομιλία της Δευτέρας ένιωθα μια απόσταση να τον χωρίζει απο την κυβέρνηση και το κόμμα του, που μάλλον αμήχανα τον άκουγαν. Είναι δική του η ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε. Επειγόντως" -συνεχίζει- "οφείλει να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα”.
 
Στο μεταξύ, έντονη ήταν η φημολογία περί πρόθεσης του κ. Σαχινίδη να παραιτηθεί, μετά τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον Χρήστο Παπουτσή. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις σχετικές φήμες, λέγοντας ότι στο γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έφτασε καμία παραίτηση και αν έφτανε, δεν θα γινόταν αποδεκτή.

Πάντως ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται ήδη στο Παρίσι, είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και φέρεται έντονα δυσαρεστημένος από τη στάση του Χ. Παπουτσή. Όταν όμως διαβάσει και την συνέντευξη Σκανδαλίδη, θα πρέπει να βρει τρόπο να ελέγξει το κόμμα. Διότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον Α. Σαμαρά, και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, αλλά από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο