Αρχική | Πολιτική | Δημοσκόπηση: Διχασμένη η Ελλάδα από τα νέα μέτρα

Δημοσκόπηση: Διχασμένη η Ελλάδα από τα νέα μέτρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημοσκόπηση: Διχασμένη η Ελλάδα από τα νέα μέτρα

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι  για τα επιβεβλημένα για τη χώρα αλλά άδικα μέτρα -όπως υποστηρίζουν- με βασικό επιχείρημα ότι οι διατάξεις του  πλήττουν περισσότερο τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

Ειδικότερα η αντίθεση των πολιτών καταγράφεται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην αύξηση ως 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ και  στο πάγωμα όλων των συντάξεων για το 2010, ενώ αποδέχονται τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες, στις αποδοχές των πολιτικών και των ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Στη δημοσκόπηση δείγματος 1.044 ατόμων, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, εμφανίζεται διχογνωμία μεταξύ των θετικών και των αρνητικών κρίσεων αφού το 40,4% διαφωνεί και το 7,5% μάλλον διαφωνεί, ενώ το 36,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί και το 10,1% μάλλον συμφωνεί.

Επιπλέον, ενώ τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των συμμετεχόντων και δίκαια μόλις από το 9%, εντούτοις  μάλλον δίκαια τα θεωρεί το 31,2% και μάλλον άδικα το 12,9%.

Ως προς την περικοπή των κρατικών δαπανών, το 93,2% είναι υπέρ της μείωσης των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των γενικών γραμματέων, και άνω του 87% υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών.

Απεναντίας, το 67,4% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην περικοπή των επιδομάτων Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων και το 74,3% διαφωνεί με τη μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία, ενώ ως προς τα  τα φορολογικά, το 94% είναι υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα είδη πολυτελείας και το 82,6% υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα ποτά και στα τσιγάρα, ενώ δε συμφωνεί με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα το 63,8%, με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ το 64,2%, και με την επιβολή ειδικού φόρου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 85,7%.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr