Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Τι θα γίνει με τον 15ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Τι θα γίνει με τον 15ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρα στον απόηχο των μέτρων φαίνεται πως θα φέρει ο Μάιος, καθώς η αξιολόγηση της 15ης του μήνα θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση του 14ου μισθού που τώρα γλιτώσαμε. Στο μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις για μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα.

Στις 15 Μαΐου η Κομισιόν θα υποβάλλει στο Συμβούλιο την έκθεσή της για το κατά πόσο τα μέτρα - σοκ που πήραμε πρόσφατα συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου για μείωση 4% του ελλείμματος το 2010. Συνοδευτική στην έκθεση θα είναι και μία «αναφορά πεπραγμένων» για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η έκθεση θα επισημαίνει πως στην Ελλάδα έγιναν αυξήσεις υψηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, γεγονός καταστροφικό για την ανταγωνιστικότητα, που θα επιδεινωθεί όσο συνεχίζεται η ύφεση.

Μετά και αυτές τις διαπιστώσεις, η Κομισιόν θα μπορεί πλέον να πιέσει και νομοθετικά την Αθήνα για κατάργηση του 14ου μισθού. Μάλιστα, οι μισθοί αναμένεται να συνδεθούν με την παραγωγικότητα, επιτρέποντας σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα να ενισχύσουν όσους επιθυμούν με μπόνους.

 Παράλληλα, μέσω της τριμηνιαίας έκθεσης του Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται οι Βρυξέλλες να ζητήσουν απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, με την ψευδεπίγραφη αιτιολογία πως έτσι θα ενισχυθεί η απασχόληση.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο