Αρχική | Πολιτική | Ο Ομπάμα θα δεχθεί τον Γ. Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο

Ο Ομπάμα θα δεχθεί τον Γ. Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Ομπάμα θα δεχθεί τον Γ. Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο

Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου θα περνάει την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα συμπληρώνει 151 ημέρες από το πρώτο του αυθημερόν ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη (9 Οκτωβρίου) με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Η Αθήνα, προσδοκά από τη συγκεκριμένη συνάντηση, στην παρούσα, δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία, να λάβει στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλει να ορθοποδήσει οικονομικά και, κυρίως, να αντιμετωπίσει τις έντονες κερδοσκοπικές πιέσεις που υφίσταται. Μέσα σε αυτό το κλίμα, μια υποστηρικτική δήλωση από την Ουάσινγκτον μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Πέραν της οικονομίας, στην ατζέντα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου θα βρεθούν τα ζητήματα που παγίως απασχολούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Υπάρχει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, για το οποίο, μετά και την έλευση του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή, θα υπάρχουν κάποια νέα σημεία να συζητηθούν και για το οποίο οι ΗΠΑ επιθυμούν να λυθεί άμεσα, έτσι ώστε τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι δύο ακόμα ζητήματα που θα βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων των δύο ηγετών. Αλλωστε, η αμερικανική διπλωματία προκρίνει τον απευθείας διάλογο Αθήνας - Αγκυρας, κάτι που δεν έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης. Από την πλευρά ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τον πρόεδρο Ομπάμα ότι η Αθήνα μπορεί να λειτουργήσει ως αξιόπιστος εταίρος στην ευρύτερη περιοχή.

Με την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνει έναν πρώτο, ίσως, κύκλο επισκέψεων και διεθνών επαφών, συμπληρώνοντας πέντε μήνες από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr