Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Ο σκληρός υπουργός οικονομικών

Ο σκληρός υπουργός οικονομικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στη σκληρή γραμμή που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών  Γκουΐντο Βεστερβέλε. Ο κ Βεστερβέλε, ηγέτης του Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και εταίρος της Μέρκελ στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, τάχθηκε και πάλι κατά της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

«Η Ελλάδα δεν δικαιούται καμίας «λευκής επιταγής» από τους εταίρους της στην ΕΕ για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση στον προϋπολογισμό της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Βεστερβέλε προχώρησε στις δηλώσεις αυτές λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων ύψους 4,8 δισ. ευρώ από την Αθήνα, με πρόθεση να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των Βρυξελλών για μείωση του εθνικού ελλείμματος.

«Η Ελλάδα οφείλει να κάνει μόνη της τα μαθήματά της, δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πρόγραμμα που παρουσίασε η Αθήνα είναι πολύ φιλόδοξο, πλην όμως απομένει η εφαρμογή του και εγώ δεν είμαι και τόσο έτοιμος για να της παραχωρήσω λευκή επιταγή», τόνισε ο Βεστερβέλε από την Κόρδοβα της Ισπανίας, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής των ομολόγων του της ΕΕ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο