Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Σαρκοζί: Δεν είναι θεμιτό να καταρρεύσει η Ελλάδα

Σαρκοζί: Δεν είναι θεμιτό να καταρρεύσει η Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο Παρίσι, με ταξίδι-αστραπή για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το ταξίδι εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδας να εξασφαλίσει την πολιτική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, και έρχεται αφενός μεν ύστερα από την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο και τις συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ, αφετέρου δε πριν από το ταξίδι στην Ουάσιγκτον, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στη διάρκεια «στρογγυλής τραπέζης» που είχε με Γάλλους αγρότες, στο πλαίσιο της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι, τόνισε αναφορικά με την Ελλάδα πως δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ίδιο το ευρώ δεν θα είχε νόημα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ. Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάξουμε το ευρώ», επεσήμανε ο κ. Σαρκοζί.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο