Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Χαριστική βολή η καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ

Χαριστική βολή η καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χαριστική βολή για επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα επιβίωσης εν μέσω της κρίσης χαρακτηρίζουν τα επιμελητήρια τη διακοπή επιστροφής ΦΠΑ.
Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μη γίνεται επιστροφή του φόρου μέχρι την 31η Μαΐου, εφόσον δεν έχει προηγηθεί προσωρινός ή τακτικός έλεγχος. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρατηρεί ότι, όσο και αν η απόφαση είναι προσωρινή και έχει ως αιτιολογία τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, θα καταστήσει τις επιχειρήσεις δέσμιες αδυναμιών και των καθυστερήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών. Ετσι το ΒΕΑ προτείνει στο υπουργείο να θέσει χρονικό όριο 30 +10 ημερών στις ΔΟΥ για τη διενέργεια των τακτικών ελέγχων, ώστε αν μετά την αίτηση επιστροφής του ΦΠΑ παρέλθει ανενεργό το χρονικό διάστημα, να υποχρεούται η ΔΟΥ να επιστρέψει το 80% του αιτούμενου ποσού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το πάγωμα επιστροφής του ΦΠΑ θα δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να διατηρηθούν στη ζωή.

Μετά την εξαγγελία των μέτρων, που θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα στην αγορά, το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν», τονίζεται στην επιστολή.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr