Αρχική | Τράπεζες | Τράπεζες: Ποια deals φημολογούνται στην αγορά

Τράπεζες: Ποια deals φημολογούνται στην αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τράπεζες: Ποια deals φημολογούνται στην αγορά

Εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, με μια βοήθεια που παραμένει ασαφές κατά πόσον θα χορηγηθεί από την Ε.Ε., με ύφεση της οικονομίας, μηδενική ανάπτυξη και αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, το τραπεζικό σύστημα πορεύεται στην ομίχλη. Λόγω αυτής της αβεβαιότητας επανέρχονται στο προσκήνιο σενάρια για deals στις τράπεζες με επίκεντρο Marfin Popular Bank και Πειραιώς, καθώς και το T.T. με την Probank ή την Probank με την Attica Βank.

Marfin Popular Bank με Πειραιώς: Από τότε που αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Βγενόπουλου-Σάλλα καλλιεργήθηκε η εντύπωση στην αγορά ότι επίκειται deal. Αφού τα βρήκαν θα συγχωνεύσουν και τις τράπεζές τους, υποστηρίζουν πολλοί. Πάντως είναι γεγονός ότι η Marfin εμφανίζει συνεχώς βελτιούμενους χρηματοοικονομικούς δείκτες, διαθέτει ρευστότητα 2,5 δισ. ευρώ και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 11,8% ενώ στο α΄ δίμηνο βελτιώνει τις επιδόσεις της. Η Πειραιώς συνεχίζει να ακολουθεί συντηρητική πολιτική, η οποία όμως ως τώρα έχει αποδώσει.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο θεωρούν ότι το deal αυτό θα προχωρήσει, το προσδιορίζουν δε σε βάθος 3-6 μηνών. Μελλοντικά ουδείς μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε αλλά στην τρέχουσα συγκυρία δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Πιθανότητα επιβεβαίωσης στο μέλλον μεγάλη.

Τ.Τ. με Probank: To σενάριο αυτό ξεκίνησε 5 μήνες προ των εκλογών όταν είχε αναφερθεί στον Τύπο συνάντηση των Α. Φιλιππίδη και Μ. Δαμανάκη. Τότε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο διοικητικό σχήμα και βεβαίως στις αποτιμήσεις. Η Probank είχε διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά πάντα αιωρούνταν το ενδιαφέρον του Τ.Τ. για την Probank. Σ’ αυτή την συγκυρία το Τ.Τ. έχει εστιαστεί σε deal με την Aspis Βank. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι ως ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Probank με Attica Βank: Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Probank βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς εμφανίζει ικανοποιητικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και προφανώς αποτελεί πολύφερνη νύφη. Ένα deal μεταξύ των δύο τραπεζών δεν προβάλλει ιδιαίτερα πιθανό.

Isotimia






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο