Αρχική | Ελλάδα | Μάχη στο Ίντερνετ για τα ελληνικά νησιά

Μάχη στο Ίντερνετ για τα ελληνικά νησιά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μάχη στο Ίντερνετ για τα ελληνικά νησιά

Οι συζητήσεις έχουν ανάψει: Αρκεί κανείς να "γκουγκλάρει" την ερώτηση  "να πουλήσει η Ελλάδα μερικά νησιά για να ξεχρεώσει;" και θα βρεθεί μέσα σε ένα απίστευτο κυκεώνα, συζητήσεων, γνωμών, χιούμορ -και μάλιστα ανώτερου του γερμανικού-, αναλύσεων, πολεμικής, ότι μπορείς να φανταστείς.

Το γεγονός είναι ότι το Παγκόσμιο Χωριό μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχει βαλθεί να διαλέγει ελληνικά νησιά, να κάνει ανταλλαγές, να θυμάται ιστορίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να γελάει, να τσαντίζεται και να τσακώνεται με κάποιους που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του και που μάλλον δεν θα δει και ποτέ.

Σε πολλά forum, οι αμερικανοί, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευρηματικοί.
Ένας καταιγισμός από αντιπροτάσεις στους Γερμανούς που πάνω κάτω λένε το εξής:
"Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι ελάτε σε μας. Πουλάμε την Καλλιφόρνια. Είναι το ίδιο ηλιόλουστη με την Ελλάδα, έχει την ίδια διαφθορά, χρωστάει τα ίδια λεφτά".
Αμερικανός από τη Βόρεια Ντακότα προτείνει να νοικιάσει η Ελλάδα τη χώρα, για μερικά χρόνια στην πολιτεία του.

" Η Βόρεια Ντακότα δεν χρωστάει σε κανέναν, έχει κάτω από 5% ανεργία, εξάγει τα πάντα στις άλλες πολιτείες, έχει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, οι πολίτες της μαθαίνουν από μικρά παιδιά να είναι υπεύθυνοι και να κάνουν οικονομία.

Και όλα αυτά γιατί εδώ και 18 χρόνια ο κυβερνήτης είναι Ρεπουμπλικάνος. Ελάτε λοπιπόν σε μας", συμπληρώνει, "και στο τέλος, θα σας έχουμε κάνει ένα πλούσιο ανεξάρτητο κράτος. Μαζί με μας". καταλήγει.
Νεοζηλανδός, που πολύ θα ήθελε να έχει ένα νησί στην Ελλάδα, αναρωτιέται
"γιατί τσαντίζονται οι Έλληνες με τους Γερμανούς. Οι καημένοι -λέει-, δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που προσπάθησαν ήδη στο παρελθόν δύο φορές.

Απλώς τώρα δεν χρησιμοποιούν τη Βέρμαχτ."
"Οι Έλληνες δεν πρέπει να πουλήσουν τα νησιά, αλλά τον Παρθενώνα. Και όχι στους Γερμανούς αλλά στους Άγγλους. Αυτοί ξέρουν άλλωτε πως να βγάζουν τη σκουριά με βούρτσες από τα μάρμαρα για να γυαλίζουν". λέει, ο unimog33, αναφερόμενος στη γνωστή ιστορία, του Βρετανικού Μουσείου, που κατέστρεψε τα μάρμαρα τρίβοντάς τα με μεταλλικές βούρτσες.

"Πουλάμε όλες τις 'κόκκινες πολιτείες' γερμανοί φίλοι μας. Όχι μόνο την Καλιφόρνια, αλλά το Κεντάκι, την Αλαμπάμα, το Άρκανσο, ξαναπουλάμε αν θέλετε την Κράισλερ στη Μερτσέντες, ελάτε σε μας για σοβαρές real estate business" (TominLA).

"Αντι να ζητάτε να αγοράσετε τα ελληνικά νησιά, πηγαίντε το καλοκαίρι και ξοδέψτε μερικά από τα ευρώ σας. Ούπς! Ξέχασα... Οι γερμανοί τουρίστες είναι τσίπηδες όπως ξέρει όλος ο κόσμος" (Doretta)

"Υποστηρίζω πλήρως τη γερμανική πρόταση. Οι Έλληνες πάντοτε παραπονιούνται και ζητάνε λεφτά, για πολλά χρόνια παίζουν παιχνίδι πότε με τους Ρώσους, πότε με τους Ευρωπαίους, πότε με τους Αμερικανούς...
Πάντοτε ήταν εναντίον των Γερμανών. Διαβάστε κανένα βιβλίο ιστορίας-και τώρα ζητάνε λεφτά από τη γερμναική κυβέρνηση" (Meteodiev)

"Ει, αυτή είναι μια καλή πρόταση: Στην πραγματικότητα μπορεί να εφαρμοστεί για να λυθεί και το Παλαιστινιακό. Πληρώστε τους Εβραίους να φύγουν και πάρτε τους πίσω στη Βαυαρία και τις γύρω περιοχές. Σκεφτείτε το λίγο¨.(Heyyysshey)

"Απλώς αναρωτηθείτε ποιός θα είναι ο επόμενος. Πόσο ασφαλής είναι η περήφανη αγγλική λίρα;" (Weber)

Εδώ στην Κρήτη, έχουμε ένα σαλέ έτοιμο για τους Γερμανούς Το λένε Μάλεμε!" (crete)

"Δυστυχώς φαίνεται ότι μερικοί Γερμανοί είναι ακόμη ρατσιστές.
Ζω στις ΗΠΑ αλλά αυτά τα κρύα αστεία τους, δείχνουν πόσο επιθετικοί και ανάγωγοι παραμένουν ξεχνώντας το διαβολικό παρελθόν τους για μία ακόμη φορά.
Αλλά επίσης όλοι ξέρουμε πως τελειώνει αυτή η ιστορία. Πάντοτε στο τέλος χάνουν" (Bavar)

"Καταπληκτική ιδέα να πουλήσουν τα νησιά τους. θα μπορούσε επίσης η Καθολική εκκλησία να πουλήσει τους θησαυρούς που κρύβει στο Βατικανό και να μοιράσει τα χρήματα στους φτωχούς. Έτσι δεν είπε ο Χριστός;" (dyad2R1)

"Σε λίγα χρόνια, όλο οι ευρωπαίοι θα πουλάνε τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Γι' αυτό σταματείστε να κατηγορείτε τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Οι Γερμανοί το ξέρουν αυτό και φυλάνε τα λεφτά για τους εαυτούς τους. Περιμένετε τη σειρά σας. Απορώ πως δε βλέπετε ότι οι χώρες της Ευρώπης καταρρέουν σιγά-σιγά. Δισεκατομύρια χάνονται κάθε μέρα, δεν αναρωτιέστε που πάνε αυτά τα λεφτά. Γελάτε όσο μπορείτε ακόμη..." (trueman)

"Ηλίθια ιδέα. Αν τα πυλήσουν θα τα αγοράσουν τρομοκράτες και έμποροι ναρκωτικών, αυτοί έχουν τα λεφτά. και μετά τρόμος σε όλη τη Δύση". (Mystarzangartzr)

"Ο Γερμανός που το πρότεινε να έλθει να γίνει πρόεδρος σε μας στις ΗΠΑ. Έτσι, ίσως πουλήσουμε τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι.Ίσως μάλιστα δώσουμε πίσω στο Μεξικό, το  Νιού Μέξικο και την Αριζόνα, μπας και ισοσκελίσουμε τον προυπολογισμός μας" (Kev-lar)

"Υπέροχη ιδέα! Στοιχηματίζω ότι οι τράπεζες θα τρέξουν δίνοντας χρήματα που έκλεψαν από τον κόσμο για να κλέψουν τώρα τις χώρες από το κόσμο. Ναι εξαιρετική. Ελπίζω οι Έλληνες να έχουν το μυαλό να πουν όχι" (Dena)

"Με τις ηγεσίες που έχουμε, μπορεί να δούμε τον Ομπάμα, να πουλάει την Καλιφόρνια στους Γιαπωνέζους για Ριζόρτ και τη Νέα Υόρκη και το Μίτσιγκαν μαζί" (nickel)

"Μπορούμε να σας πουλήσουμε τον Ομπάμα; Βγάζει καταπληκτικούς λόγους και μετά κανείς δεν θυμάται τι είπε". (Phil Better)








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr