Αρχική | Κόσμος | Το Λονδίνο επιστρέφει αρχαία αντικείμενα στην Αίγυπτο

Το Λονδίνο επιστρέφει αρχαία αντικείμενα στην Αίγυπτο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το Λονδίνο επιστρέφει αρχαία αντικείμενα στην Αίγυπτο

Το ταξίδι της επιστροφής τους από την Βρετανία προς την Αίγυπτο ξεκίνησαν 25.000 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στην λίθινη εποχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων βρίσκεται ένα πέτρινο τσεκούρι 200.000 ετών, καθώς και κεραμικά από την έβδομη χιλιετία π.Χ. τα οποία φέρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των δημιουργών τους.

Η επιστροφή αυτών των κομματιών είναι αποτέλεσμα "μακρών διαπραγματεύσεων" με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ζαχι Χαουάς.

Τα αντικείμενα θα τοποθετηθούν σε μία "συλλογή αφιερωμένη στην περίοδο (προ-Φαραώ) της Ναγκάντα" η οποία πήρε το όνομα της από ένα χωριό στη νότια Αίγυπτο, πρόσθεσε ο κ. Χαουάς.

Η Αίγυπτος διοργανώνει τον προσεχή Απρίλιο μία διεθνή διάσκεψη για την επιστροφή των αρχαιοτήτων, στην οποία έχουν προσκληθεί περίπου τριάντα χώρες.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο