Αρχική | Οικονομία | Αντίδραση στα «σκληρά» μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αντίδραση στα «σκληρά» μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αντίδραση στα «σκληρά» μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα «σκληρά» μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη 13:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση, έξω από τη Βουλή.

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα, καθώς τα συνδικάτα αντιδρούν στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης για ανασύνταξη της οικονομίας.
Έτσι χειρόφρενο θα τραβήξουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, τα τρόλει, ο ηλεκτρικός και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, νοσοκομιακοί γιατροί και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν δάσκαλοι και καθηγητές ενώ στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα κάνουν οι εργαζόμενοι και στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα θα υπάρχουν και στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων λόγω της στάσης εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ δε θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο.

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα και τα ΓραφείαΤύπου. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν τα κρατικά θέατρα όπως το Εθνικό και το Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 ενώ στις 13:00 θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την ώρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί. Εντωμεταξύ η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ενώ την ίδια μέρα προσανατολίζεται σε απεργία και η ΓΣΕΕ. Tη Δευτέρα και την Τρίτη απεργούν και πάλι οι εφοριακοί.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο