Αρχική | Πολιτική | Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τα όρια αντοχής του πολίτη

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τα όρια αντοχής του πολίτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τα όρια αντοχής του πολίτη

Τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα θα αποδώσουν καρπούς εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του Όλι Ρεν για πρόσθετο πακέτο μέτρων το φθινόπωρο, ο Γιώργος Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση κάνει αυτά που αποφάσισε, παρακολουθεί τις κρίσεις των εταίρων και του ξένου Τύπου και είναι «ευχαριστημένη» γιατί στην πλειοψηφία τους δείχνουν ότι «είμαστε προς τη θετική κατεύθυνση, ότι αναγνωρίζουν τις αποφάσεις που πήραμε και την αποτελεσματικότητά μας».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Γ. Παπανδρέου ότι «η κυβέρνηση δικαίως πλέον περιμένει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είναι η άλλη πλευρά της συμφωνίας», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το πρώτο που κάνει η κυβέρνηση είναι να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και από εκεί και πέρα ζητά το αυτονόητο δικαίωμα της εκδήλωσης της αλληλεγγύης των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε πολιτική στήριξη από τις χώρες της ΕΕ και συνεπώς από τη Γερμανία, «μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα», ώστε να μπορέσει να δανείζεται με τις προϋποθέσεις που δανείζονται και οι άλλες χώρες.
Ερωτηθείς αν ο ελληνικός λαός αντέχει και νέο πακέτο μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά και τα όρια αντοχής του εισοδήματος του πολίτη «αλλά και το πού και πόσο πρέπει να φτάσουμε ως προς τη λήψη συμπληρωματικών αποφάσεων».

Χαρακτήρισε δε «τουλάχιστον άκαιρο» να υπάρχει φημολογία για λήψη νέων πρόσθετων μέτρων όταν οι χτεσινές αποφάσεις δεν έχουν νομοθετηθεί ακόμα και υπολογίζεται να αποδώσουν περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε τη φετινή χρονιά.
Όσον αφορά στην πρόταση που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, για 500 κωδικούς του προϋπολογισμού από τους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν «ανώδυνες» περικοπές, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «εάν πραγματικά μπορούσαμε να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες ώστε ανώδυνα να μπορούσαμε να προτείνουμε λύσεις, θα το είχαμε κάνει ήδη».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο