Αρχική | Ελλάδα | Ποιοι απεργούν την Παρασκευή 5 Μαρτίου

Ποιοι απεργούν την Παρασκευή 5 Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποιοι απεργούν την Παρασκευή 5 Μαρτίου

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση, έξω από τη Βουλή. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση-συλλαλητήριο στις 13.00, έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, οι δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή.
Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν για την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ.
 
Επίσης αύριο μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 08:00 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Χειρόφρενο κατεβάζουν και τα μέσα μεταφοράς αφού σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό, τον ΟΣΕ, το Τραμ, τα τρόλεϊ, το Μετρό και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Στάση εργασίας και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας 12.00-16.00.
Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες, γιατί θα επηρεαστούν οι πτήσεις πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, κάνουν και, στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, «απαιτώντας τον σεβασμό στις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%» αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Αποφάσισε επίσης δίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Ακυρώνονται σήμερα όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες αποφάσισε για την Παρασκευή 5 Μαρτίου η ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα τους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου και συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Κοτζιά με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήση συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο