Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Υποχώρησε στις πιέσεις των Τούρκων ο Ομπάμα

Υποχώρησε στις πιέσεις των Τούρκων ο Ομπάμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ συζητά αυτές τις μέρες στην Ουάσινγκτον την ανακήρυξη της σφαγής των Αρμενίων από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε γενοκτονία.

Όπως ήταν αναμενόμενο στο μη δεσμευτικό ψήφισμα αντιτίθεται έντονα η Τουρκία, ενώ υπό το βάρος των διπλωματικών πιέσεων, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων να αναβάλλει  την ψηφοφορία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, καθώς το ψήφισμα ενδέχεται να βλάψει τις συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

Παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκριθεί  το 2007 από την αρμόδια επιτροπή, αλλά περιέπεσε σε αδράνεια, λίγο πριν από τη σχετική ψηφοφορία στο Σώμα του Κογκρέσου, έπειτα από πιέσεις του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί την επίσημη αναγνώριση της σφαγή των Αρμενίων  ως γενοκτονία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο