Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | ΔΝΤ: Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα

ΔΝΤ: Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την ετοιμότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να παρέχει τη βοήθειά του σε χώρες της Ευρώπης επανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του διεθνούς οργανισμού, Κάρολιν Άτκινσον, η οποία, όμως, πρόσθεσε ότι «αναμένουμε πως η Ευρώπη θα είναι σε θέση να χειριστεί το θέμα».

Η κα Άτκινσον χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα εμπρός» την ανακοίνωση των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι το ΔΝΤ ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Ελλάδος «να αναπτύξει και να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη».

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ παραδέχθηκε, τέλος, ότι ο διεθνής οργανισμός προσέφερε τεχνική υποστήριξη για το σχέδιο που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση για την Ε.Ε., σημειώνοντας, όμως, ότι «οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με τους Ευρωπαίους».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την κα Άκτινσον, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συναντηθεί με τον διευθυντή ή άλλα στελέχη του ΔΝΤ κατά τη διήμερη παραμονή του στην Ουάσιγκτον, την επόμενη εβδομάδα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr