Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Συγχωνεύονται ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

Συγχωνεύονται ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συγχωνεύονται ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

Την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των εταιρειών λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου ανακοίνωσε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής ΔΕΚΟ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Δ. Ρέππας, κάνοντας γνωστό στη ότι θα διοριστεί κοινό διοικητικό συμβούλιο στις εταιρείες ΗΣΑΠ και ΑΜΕΛ και για λόγους εύρυθμης λειτουργία αλλά και μείωσης του κόστους μια και πρόκειται για ελλειμματικούς οργανισμούς.

Τα δύο αυτά μέσα μεταφορά αναμένεται να αποτελέσουν τους κύριους φορείς που θα "σηκώσουν" τις μετακινήσεις στην Αθήνα ενώ ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ, δηλαδή τρόλεϊ και λεωφορεία, στα σχέδια του υπουργείου είναι να αποτελέσουν τους τροφοδότες των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η συγχώνευση αυτή, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός νέου συγκοινωνιακού χάρτη που προωθείται και κατατείνει στη συνεργασία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αποτροπή της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων.
Τέλος, η επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε τον διορισμό και του Κ. Καραγιαννόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΘΕΛ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο