Αρχική | Υγεία | Βρέθηκε το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο

Βρέθηκε το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα βρέθηκε η «μυστική συνταγή» για έναν ευτυχισμένο γάμο. Για να είναι λοιπόν ο βίος… ανθόσπαρτος πρέπει ο γαμπρός να είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα, η γυναίκα να είναι πιο οξυδερκής, ενώ να μοιράζονται από κοινού το ίδιο κοινωνικό-πολιτιστικό υπόβαθρο.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης, κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσε 1.100 περιπτώσεις ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, εξετάζοντας τους κοινωνικούς παράγοντες που θεωρούνται οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι άνδρες χωρίς μόρφωση συμβιώνουν πιο αρμονικά με γυναίκες κατόχους πτυχίου πανεπιστημίου.

Τέλος, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι σε περίπτωση που αυτές οι αναλογίες τηρηθούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στην κοινή του ζωή.
Δε μένει παρά να το δοκιμάσετε για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι !








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr