Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Εμπάργκο της Λιβύης στην Ελβετία

Εμπάργκο της Λιβύης στην Ελβετία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Λιβύη αποφάσισε να επιβάλει οικονομικό εμπάργκο στην Ελβετία μετά από την διπλωματική κρίση που προκλήθηκε  μεταξύ των δύο χωρών είπε στο AFP  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λιβύης, Μοχάμεντ Μπααγιού.
"Η Λιβύη έχει αποφασίσει να επιβάλει εμπάργκο στο σύνολο των  εμπορικών  και οικονομικών  συναλλαγών  με την Ελβετία,» ειπε ο Μπααγιού

Εχει επίσης αποφασίσει να επιλέξει άλλες λύσεις όσον αφορά τα φάρμακα και ιατρικό ελβετικό εξοπλισμό που εισάγονται στην Τρίπολη.
Το πρακτορείο της Λιβύης Jana επικαλούμενο τον πρωθυπουργό Μουαμάρ Καντάφι, ειπε ότι το εμπάργκο είχε αποφασιστεί ως απάντηση στην πρόκληση της πολιτικής της Ελβετίας που  είναι εχθρική  προς το Ισλάμ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Βέρνης και της Τρίπολης βρίσκονται σε κρίση μετά τη σύλληψη και την έρευνα των ελβετικών αρχών σε βάρος του γιού του ηγέτη της αφρικανικής χώρας Χάνιμπαλ Καντάφι, τον  Ιούλιο του 2008 στη Γενεύη όταν κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε  δύο υπαλλήλους ξενοδοχείου .

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έχουν επίσης επιβαρυνθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα της κρίσης: οι αγορές πετρελαίου από τη Λιβύη κατέρρευσαν κατά 80% το 2009 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει σχολιάσει ως τώρα την είδηση για το εμπάργκο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο