Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Ανάστατοι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας

Ανάστατοι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προβληματισμένοι είναι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή έχει πλημμυρίσει μια μεγάλη έκταση της εύφορης πεδιάδας των Τεναγών Φιλίππων.

Η πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων καταλαμβάνει έκταση 90.000 στρεμμάτων και ανήκει στους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Με τις βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου κάθε έτους, λόγω της καθίζησης του εδάφους, η πεδιάδα πλημμυρίζει δημιουργώντας προβλήματα.

Εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων, πλημμύρισε έκταση περίπου 40.000 στρεμμάτων στα γεωγραφικά όρια του Νομού Καβάλας και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος της μη έγκαιρης καλλιέργειας.

Ο νομάρχης Καβάλας, Θόδωρος Καλλιοντζής, μπροστά στο κίνδυνο που διατρέχουν για μια ακόμα φορά οι αγρότες της πεδιάδας, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, τους νομάρχες Σερρών και Δράμας, καθώς και τους βουλευτές του νομού, με την οποία τους επισημαίνει το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Καλλιοντζής στην επιστολή τονίζει πως η νομαρχία θα μεριμνήσει με μικρές τάφρους, ώστε να συνδράμει στη στράγγιση των αγροτεμαχίων, αλλά παράλληλα απαιτείται και η συντήρηση της Κεντρικής Τάφρου, στα σημεία που έχει προσχωθεί, ιδίως στις εκβολές των δευτερευουσών τάφρων.

zougla






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο