Αρχική | Οικονομία | Υπουργείο (ξε)πουλάει τα πολυτελή αυτοκίνητα

Υπουργείο (ξε)πουλάει τα πολυτελή αυτοκίνητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπουργείο (ξε)πουλάει τα πολυτελή αυτοκίνητα

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνασ, δεν σκοπεύουν να αποφύγουν την αύξηση της φορολογίας στα πολυτελή αυτοκίνητα. Άλλωστε τις πολυτελείς μερσεντές για τους στρατηγούς τις είχαν αγοράσει ήδη από πέρυσι τον Μάιο. Αποφάσισαν όμως να τα βγάλουν στο σφυρί, αφού αφενός οι λιμουζίνες είναι άχρηστες στη νέα ηγεσία και αφετέρου ουδείς μπορεί να κατανοήσει το σκεπτικό του γιατί και για ποιους αγοράστηκαν.

Την πληροφορία ότι πωλούνται οι ολοκαίνουργιες και απαστράπτουσες Μερσέντες επιβεβαίωσε στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται παρκαρισμένα σχεδόν με... μηδέν χιλιόμετρα στην αυλή του υπουργείου (από τη μεριά της οδού Μεσογείων) και προωθούνται στον ΟΔΔΥ για πώληση.
Είναι η πρώτη φορά που στο Πεντάγωνο, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων, εκποιούνται πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ ο Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα διατεθούν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών.
Πάντως, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αυτοκίνητα δεν παραγγέλθηκαν ούτε αγοράστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου αλλά από τα επιτελεία, ενώ διευκρίνισε ότι συμφωνεί με την εκποίησή τους.

Το ΥΕΘΑ προτίθεται επιπλέον να πουλήσει και άλλα 200 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων, μεγάλου όμως κυβισμού, ελαφρώς μεταχειρισμένα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως τώρα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητικό (μετακλητό) προσωπικό, που με απόφαση του υπουργού κ. Ευ. Βενιζέλου τούς αφαιρέθηκε η χρήση για λόγους περιορισμού της σπατάλης. Τα αυτοκίνητα αυτά πρόκειται να αντικατασταθούν με μικρότερου κυβισμού.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο