Αρχική | Οικονομία | Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα είναι σε μόνιμη βάση

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα είναι σε μόνιμη βάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα είναι σε μόνιμη βάση

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος επισήμανε ότι το μοναδικό μέτρο που δεν θα είναι μόνιμο αλλά θα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι αυτό της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (5 εκατ. ευρώ) με συντελεστή 2%.

Σύμφωνα με τον κ . Παπακωνσταντίνου, τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε συγκράτηση του μισθολογικού τους κόστους.
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις σε αναπτυξιακό και κοινωνικό σκέλος στο επόμενο διάστημα ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα ιδέα την επιβολή φόρου σε τράπεζες, ιδιωτικές κλινικές και καζίνο που εξαιρούνται σήμερα από τον ΦΠΑ.

Εντωμεταξύ, μετά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτή την πόρτα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ενώ προέβλεψε ότι η ύφεση για φέτος στη χώρα μας θα είναι μεγαλύτερη από το 0,3% που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός.

Σε σχετική ερώτηση ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τις προβλέψεις που έχουν σχηματίσει για φέτος  η Ε.Ε και η ΤτΕ, που κάνουν λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ από -1 έως -2%.
 Ο υπουργός χαρακτήρισε απαραίτητη την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση των μισθών στο δημόσιο, δεδομένου ότι το σχετικό κονδύλι αυξήθηκε κατά 40% την τελευταία 5ετιά.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο, μειώνονται κατά 7% και οι αποδοχές των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ κατά 10% μειώνεται η συμμετοχή του δημοσίου για συντάξεις που δίνονται σε ΔΕΗ και ΟΤΕ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο