Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Κάλεσμα σε ξεσηκωμό από την ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα σε ξεσηκωμό από την ΑΔΕΔΥ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κάλεσμα σε ξεσηκωμό από την ΑΔΕΔΥ

Μετά τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις . Με εικοσιτετράωρη απεργία στις 16 Μαρτίου απαντά η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας ότι θα προχωρήσει αποφασιστικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει "Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων", τονίζοντας ότι "Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία".

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της Σπ. Παπασπύρος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για αντιμετώπιση μιας "μονομερούς και άδικης κατάστασης που συνοδεύεται από έναν άθλιο λαϊκισμό, όταν η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να γίνει δύναμη εξόδου από την κρίση".

Κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργου Παπανδρέου, όσο και με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της της ΕΣΕΕ, καθώς επίσης και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Χάρη Κυριαζή, πρότεινε πρακτικές προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης.

"Τόνισα στον πρωθυπουργό ότι εάν θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, δεν μπορεί να προχωράμε με το ψαλίδι στους μισθούς και τις συντάξεις και να μείνουν άθικτα όλα εκείνα τα ιδιωτικά και δημόσια συστήματα που δημιουργούν το πρόβλημα" δήλωσε.
Επιπλέον, ζήτησε ξεχωριστή συνάντηση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ για ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης και μισθολογίου, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη γίνει δημοσιονομικό πρόβλημα το ασφαλιστικό.
"Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κυβέρνηση. "Για μία ακόμη φορά τα κοροϊδα πληρώνουν. Το βάρος πρέπει να το επωμιστούν αυτοί, που πλούτισαν" πρόσθεσε.

"Τα μέτρα ήταν αναγκαία για να αποφύγει η χώρα μας την χρεοκοπία", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής.
Ο κ. Κυριαζής είπε ότι ο ΣΕΒ εκτιμά πως τα μέτρα αυτά θα επιτείνουν την ύφεση και πως γι' αυτό τόνισε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει άμεσα ένα πακέτο νέων μέτρων αναπτυξιακών, που δεν θα έχουν ταμειακό, αλλά παραγωγικό χαρακτήρα.

"Σκληρά" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

"Από αύριο, όμως, θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι, και κυρίως η κυβέρνηση, να μιλάμε για ανάπτυξη και παραγωγή, αλλά και για μέτρα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα, που είναι μπροστά μας, της στάσης πληρωμών από την πραγματική οικονομία", τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.
"Το ταμείο είναι μείον, όμως δεν θα φθάσουμε ούτε στην παύση πληρωμών, ούτε στη στάση εμπορίου", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

"Σχετικά με τον 13ο και τον 14ο μισθό δεν υπάρχει καμία σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, δεν θα μειωθεί καμία απολαβή εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα", σημείωσε ο κ. Κορκίδης ερωτηθείς αν τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο