Αρχική | Πολιτική | Θα ζητήσει τη κατανόηση τους ο Γ. Παπανδρέου

Θα ζητήσει τη κατανόηση τους ο Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα ζητήσει τη κατανόηση τους ο Γ. Παπανδρέου

Με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του ΣΕΒ πρόκειται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, την οποία θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Θα προηγηθεί ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από τον πρωθυπουργό,ο οποίς επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο.Οπως έχει ήδη διαρρεύσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο Κ.Παπούλιας θα ζητήσει φέτος, οι βουλευτές να μην εισπράξουν το επίδομα άδειας και το Δώρο Χριστουγέννων, σε μλια κίνηση που σκοπό έχει να καταδείξει ότι η εθνική αντιπροσωπεία ομονοεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, o πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν δεν υπάρξει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, εάν δεν λάβει τη στήριξη της ΕΕ", τόνισε στέλεχος της κυβέρνησης.
Στον τομέα των μέτρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περικοπές θα ισχύσουν στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, αλλά όχι και στον ιδιωτικό τομέα.

Μήνυμα προς τις Βρυξέλλες περιελάμβανε μεταξύ άλλων η εισήγηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς το Yπουργικό Συμβούλιο, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων που αποφάσισε να λάβει  η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων.
«Ήρθε η ώρα της Ευρώπης. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που δεν αναληφθεί και τώρα προσπάθεια στήριξης από την Ε.Ε. η Ελλάδα θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι «τα μέτρα είναι σκληρά» και «οι αποφάσεις επώδυνες», αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τώρα, «γιατί  διαφορετικά δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη η άλλη Ελλάδα που οραματιζόμαστε».
Ζήτησε επίσης από τα κυβερνητικά στελέχη να συμμετάσχουν σε εξορμήσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των μέτρων στους πολίτες,






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο