Αρχική | Πολιτική | Σαμαράς: "Αλαζονική η εμφάνιση Παπανδρέου"

Σαμαράς: "Αλαζονική η εμφάνιση Παπανδρέου"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σαμαράς: "Αλαζονική η εμφάνιση Παπανδρέου"

Θύελλα αντιδράσεων ,όπως αναμενόταν, προκάλεσε η δραματική ομιλία του Πρωθυπουργο για τα επικείμενα μέτρα που θα ανακοινωθούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά το αυριανό υπουργικό συμβούλιο.

Σαμαράς: "Αλαζονική η εμφάνιση Παπανδρέου"

Αλαζονική στάση που κατεδαφίζει το εσωτερικό μέτωπο χαρακτήρισε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Αντ, Σαμαράς την ομιλία κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του επιρρίπτοντας τες σε άλλους.

Όπως δήλωσε ο κ Σαμαράς: «Η σημερινή αλαζονική εμφάνιση Παπανδρέου προβληματίζει όλους τους Έλληνες. Γιατί λίγο πριν ανακοινώσει τα νέα σκληρά μέτρα και επισκεφθεί σημαντικούς ξένους ηγέτες, αποφάσισε να κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο, να αθωώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και να συκοφαντήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία.
Τόνισε δε ότι είναι «εξωφρενική η άποψη Παπανδρέου, ότι εκείνος θα επιβάλει στην Αντιπολίτευση πότε θα τον ελέγξει στη Βουλή ή να κατηγορεί εμάς που δεν δεχόμαστε κοινοβουλευτική συζήτηση, για τα μέτρα που ακόμα δεν πήρε»

"Ευτυχώς που δεν έγινε η κοινοβουλευτική συζήτηση σήμερα και έτσι γλιτώσαμε μιαν ακόμα επανάληψη από το γνωστό «ποίημα», όπως είπε «ότι για το χθες φταίνε οι άλλοι, για το σήμερα φταίνε οι κερδοσκόποι. για το αύριο… βλέπουμε".

ΚΚΕ: "Μέτρα κατά του λαού"
Επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου προσωπικά εξαπέλυσε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζοντας ότι τα μέτρα εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

"Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Αλλά επειδή αυτών τα συμφέροντα υπηρετεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παίρνει άγρια μέτρα σε βάρος των θυμάτων, των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τεράστια ψέματα και τεχνάσματα για να τα δικαιολογήσει."

Το ΚΚΕ εξάλλου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν παρθεί προτού να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, κι ότι σε αυτές συναινούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ.

ΣΥΡΙΖΑ: "Φυγομαχεί ο πρωθυπουργός"

Ως φυγόμαχο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του «δε θέτει ζητήματα αλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και δεν αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία των αγορών.Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό, ακόμα και για την απώλεια του 4ου, τον 5ου ή τον 6ου μισθού, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του έναντι των αγορών»  

Καταλήγοντας η ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει ότι τα μέτρα « θα ισοπεδώσουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βυθίσουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, και θα την παραδώσουν στους κερδοσκόπους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ οφείλει να εξηγήσει ποιές θα είναι οι συνέπειες των επιλογών του για το εισόδημα, την απασχόληση και τα ασφαλιστικά του πολίτη. Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να κοιτάει την ατζέντα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η Αριστερά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων».

ΛΑ.Ο.Σ : Ελάτε πρώτα στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να περάσει τα οικονομικά μέτρα, και από την διαβούλευση της Βουλής, «πριν πάει στις 'κομβικές' συναντήσεις με τη καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ομπάμα», ώστε να μην υπονομευθεί η δυναμική στις διεθνείς συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον.

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης συνέστησε στον κ.Παπανδρέου να επισκεφθεί και το Γάλλο πρόεδρο κ. Σαρκοζί.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο