Αρχική | Οικονομία | Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στην Εφορία

Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στην Εφορία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στην Εφορία

Στον τεράστιο «κουμπαρά» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο 800.000 πολιτών και επιχειρήσεων στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του το υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει αποφασίσει μεταξύ άλλων να συστήσει ειδικές ομάδες «Ράμπο» στις μεγάλες εφορίες οι οποίοι θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την πορεία των εσόδων από τη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλών. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, όσοι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες δεν προχωρήσουν άμεσα σε τακτοποίηση του χρέους τους κινδυνεύουν με κατάσχεση καταθέσεων και έκθεση των ακινήτων τους σε πλειστηριασμό.

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων για τους εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου και να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς χρωστούν στην Εφορία και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ τη στιγμή που στην κατοχή τους έχουν ακίνητα συνολικής αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία των διασταυρώσεων ήταν αποκαλυπτικά και εξοργιστικά ταυτόχρονα έναντι των συνεπών φορολογουμένων καθώς 26.165 φορολογούμενοι διαθέτουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 519.766.576 ευρώ και την ίδια στιγμή δηλώνουν στην Εφορία 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η συνολική αξία ΕΤΑΚ είναι περίπου 5.229.000.000 ευρώ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο